Heeft u de schadeverzekeringen al overgesloten?

De overdrachtsbelasting gaat per 2013 omhoog van 9,7 naar 21 procent. U kunt veel geld besparen door in 2012 nog over te sluiten.

Door nu de lopende schadeverzekeringen te beëindigen en over te sluiten kunt u veel geld besparen. In de meeste gevallen zijn deze verzekeringen op te zeggen met een opzegtermijn van één maand (polissen moeten wel minimaal één jaar gelopen hebben). Vervolgens kunt u op zoek gaan naar de goedkoopste verzekering met de beste dekking. Door deze verzekeringen nog in 2012 af te sluiten met een jaarbetaling, kunt u ook nog profiteren van de veel lagere assurantiebelasting.

Ik merk in de praktijk dat deze manier om geld te besparen weinig wordt gebruikt. Dit wordt mede veroorzaakt doordat niet iedereen de jaarpremie in één keer wil betalen. Toch is het de overweging waard. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld op de autopolis flink besparen

Stel, u betaalt in 2012 een totale premie voor de opstalverzekering, de inboedelverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering en de autoverzekering van €900. Door de verhoging van de assurantiebelasting stijgt deze premie naar €992,71.

U besluit om de verzekeringen over te sluiten. U hebt jaren niet naar de verzekeringen omgekeken en u blijkt dezelfde verzekeringen af te kunnen sluiten voor een jaarpremie van €800 (incl. assurantiebelasting). U kiest ervoor om de nieuwe verzekeringen in één keer te betalen om de hogere assurantiebelasting te voorkomen. Door het oversluiten hebt u een bedrag bespaard van €992,71 – €800 = €192,71.

Lees ook:De beste bespaartips voor 2013? Vergelijk nog in 2012
Lees ook:Premie schadeverzekeringen omhoog in 2013
Lees ook:Besparen op de assurantiebelasting
Lees ook:Besparingen op de autoverzekering
Lees ook:Autoverzekering – kritische klanten betalen minder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.