Premie zorgverzekering onbetaalbaar geworden?

Er ontstaan steeds vaker betalingsproblemen met betrekking tot de zorgverzekering. Steeds meer gezinnen hebben moeite om de ruim honderd euro per maand per volwassene op te hoesten. Ze worden gedeeltelijk gecompenseerd met de zorgtoeslag, maar de kosten blijven hoog.

Eind 2010 waren er 282.000 wanbetalers. Dit aantal is nu gestegen naar 300.000. Het gaat hierbij om verzekerden die langer dan zes maanden premieachterstand hebben. Sinds 2009 geldt er een nieuwe manier om achterstallige premies te incasseren.

Incasso door CVZ
Verzekeraars hebben sinds 2009 de mogelijkheid om achterstallige incasso’s over te dragen aan de CVZ. Het gaat hierbij om verzekerden die al een premieachterstand hebben van minimaal een half jaar. Het CVZ heeft de mogelijkheid om de premie rechtstreeks te verhalen op het loon of de uitkering. Daarnaast kan de zorgtoeslag worden ingehouden om hier de premie mee te voldoen. Als uiterste poging hebben ze zelfs de mogelijkheid om het incasso over te dragen aan het Centraal Justitieel Incassobureau.

Gewoon maar weer terug naar de ziekenfondsverzekering, zoals wij tot het jaar 2006 hadden. Een lage premie, zonder een ingewikkelde zorgtoeslag.

Lees ook:2012: Premie zorgverzekering omhoog, zorgtoeslag omlaag
Lees ook:Zorgverzekering in stapjes steeds duurder
Lees ook:Deurwaarders hebben het druk
Lees ook:Zorgpremies per 2010 omhoog!
Lees ook:Betaling van de zorgpremie blijft achterwege

Eén reactie op “Premie zorgverzekering onbetaalbaar geworden?

  1. Joop

    En wat spammen we weer leer met artikelen van Infonu. Tjongejonje. Juul, wordt eens volwassen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.