Jongeren mogen nog maar €250 pinnen bij ING

Vanaf 1 september 2011 mogen jongeren met een bankrekening bij de ING, nog maar maximaal €250 per dag pinnen. Dit is een maatregel om te voorkomen dat hun bankrekeningen worden misbruikt door criminelen. Een hoger bedrag is mogelijk, maar dan moeten ze eerst naar een filiaal van de ING om een hogere opname mogelijk te maken.

Criminelen blijken vaak misbruik te maken van jongeren die hun pinpas tijdelijk uitlenen. Tegen een kleine vergoeding lenen ze hun pas uit.

De rekening wordt vervolgens gebruikt voor een transactie en de criminelen halen het geld weer van de rekening af. De rekeninghouder raak financieel niet gedupeerd, maar de illegale transactie is wel verricht via de bankrekening van de jongere.

In het geval justitie de transactie natrekt, komen ze bij de rekeninghouder terecht en niet bij de crimineel. De jongere kan vervolgens vervolgd worden voor medeplichtigheid, en de echte crimineel blijft buiten schot.

Ik vraag mij af hoe de criminelen het voor elkaar krijgen dat de jongeren hun pinpas afgeven. Les één die ouders de kinderen moeten leren bij het geven pas een pinpas is…… inderdaad geef nooit jouw pinpas af. Daarnaast is het ook wel erg naïef om niet achterdochtig te zijn als een dergelijk aanbod wordt gedaan.

Goed initiatief van de ING!

Lees ook:Pinpasfraude bij NS kaartjesautomaten
Lees ook:Wie heeft er nou geen bankrekening?
Lees ook:Foooel, word geen moneymule
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.