Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?

Jongeren tot 24 jaar oud moeten hogere kosten maken om hun auto te verzekeren. De premies tussen de verzekeraars verschillen sterk. Vooral voor jongeren is het vergelijken van de autoverzekering verstandig.

Uit onderzoek van autoverzekering blijkt dat automobilisten tot 24 jaar oud € 500 tot € 800 per jaar meer betalen aan premie voor de verzekering. Het verschil kan zelfs eenvoudig oplopen tot €1.500 bij een WA/casco dekking. Dit is ook de reden dat jongeren er vaak voor kiezen om hun auto op naam van de ouders te verzekeren.

Officieel kan dit niet! Ook bij het verzekeren op naam van de ouders moet de zoon of dochter worden aangetekend als regelmatige bestuurder. Hierdoor zal de premie nog steeds gebaseerd worden op de zoon of dochter.

Jongeren kunnen honderden euro’s per jaar besparen door te vergelijken. De verzekering moet niet worden afgesloten bij de eerste de beste verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden namelijk juist een aantrekkelijke premie voor jongere bestuurders. Dit wordt mede bepaald door de doelgroep waar de verzekeraar zich op richt.

Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?
Lees ook:Jongeren zijn weer duurder uit met de autoverzekering
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Autoverzekering afsluiten als 17-jarige
Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont

Eén reactie op “Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?

  1. Revi van Laar

    Je auto op naam van je ouders verzekeren kan risico’s met zich meebrengen. Mocht de auto op naam staan van de ouders, maar jij rijdt er in en maakt schade, dan kan de verzekeraar beslissen om niet tot uitkering over te gaan. Dit omdat jij de regelmatige bestuurder bent, maar de auto niet op jouw naam staat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.