Mensen met een uitkering strenger controleren

Als het aan staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken ligt, zal er strenger gecontroleerd gaan worden op uitkeringsfraude. Het gaat voornamelijk om mensen die aangeven dat ze alleen wonen, terwijl ze samenwonen met een partner.

Mensen die alleen wonen krijgen in bepaalde gevallen een hogere uitkering. Bij veel vangnetten in ons sociaal stelsel is de hoogte van de uitkering afhankelijk van de gezinssituatie en het gezinsinkomen. Hierdoor kan de situatie ontstaan dat het verstandiger kan zijn om niet samen te wonen.

Indien echter toch blijkt dat er wel sprake is van samenleving, dan is er sprake van uitkeringsfraude.

De uitkeringen worden betaald van gemeenschapsgeld, dus het lijkt mij logisch dat er streng wordt opgetreden tegen deze vormen van fraude.

Een nieuwe wet die 1 januari 2012 doorgevoerd zou moeten worden, moet het mogelijk maken om onverwacht controles uit te voeren.

Lees ook:Miljoenen euro’s verklikt
Lees ook:Geen uitkering meer voor gevangenen
Lees ook:Mag ik bijverdienen naast mijn uitkering?
Lees ook:Is jouw AOW wel compleet?
Lees ook:Mes vervroegd in AOW

Eén reactie op “Mensen met een uitkering strenger controleren

  1. Elma

    Sommige mensen vinden de regels in NL te streng worden. Soms is dat ook zo. Echter fraude is nooit goed. Mijn advies is : verander je denken en kijk naar mogelijkheden die wel legaal zijn. Meer kansen door anders kijken en denken is voor mij het stappen uit een armoede bewustzijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.