Weg met overdrachtsbelasting

Staatssecretaris Weekers laat opnieuw onderzoeken of de overdrachtsbelasting vervangen kan worden door een andere manier van belastingheffing.

Dit was het advies van het Centraal Plan Bureau. Zij stellen voor om deze heffing te vervangen door een belastingheffing over de waardestijging van het huis. Dit maatregel zou een positief effect moeten hebben op de huizenmarkt. Een groot obstakel om te verhuizen is nu de zes procent belasting (overdrachtsbelasting). Een afschaffing zal zorgen voor een betere doorstroming en een gezondere huizenmarkt.

Dit zal een maatregel zijn die niet op korte termijn doorgevoerd gaat worden. In eerste instantie zal er eerst wel jaren over gesproken worden. De huizenmarkt zou er echter baat bij hebben dat er op korte termijn maatregelen worden genomen. Op dit moment staan er zeer veel huizen te koop. Tegenover iedere huizenzoeker staan er ongeveer 23 huizen die te koop staan.

Een belastingheffing over de overwaarde van het huis, vraagt wel om een overgangsregeling. Anders zouden de huidige eigen huisbezitters de rekening krijgen.

Lees ook:Huizen te duur te koop
Lees ook:10 punten die je huis doen scoren
Lees ook:Steeds meer hypotheekdrama’s
Lees ook:Huizenmarkt krijgt een steuntje in 2011
Lees ook:Slechts één maand rood staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.