Transacties Icesave geannuleerd

Van Quotenet:

Wie dinsdagavond nog rustig ging slapen omdat hij zijn geld heeft weten weg te halen bij Icesave Nederland, heeft toch pech. Alle transacties die sinds maandagmiddag zijn gedaan, zijn teruggedraaid en geannuleerd.

Dat meldt de woordvoerder van Icesave Nederland. Het is niet duidelijk of Icesave-moeder Landsbanki in surseance of failliet is, of gewoon doorbankiert. ‘Is er uitstel van betaling aangevraagd of niet? De Nederlandsche Bank moet uitzoeken hoe het zit,’ aldus Arien Stuijt van Hill & Knowlton, woordvoerder namens Icesave. ‘Hopelijk doen ze dat snel.’

Lees ook:Moet fiscus Icesavers uitstel geven?
Lees ook:Duizenden Icesave-claims ontbreken
Lees ook:PR Invest de volgende?
Lees ook:Icesavers sparen nu in oude sok
Lees ook:Hoop voor Icesavers met meer dan ton?

4 reacties op “Transacties Icesave geannuleerd

  1. Bosparkiet

    Heb zelf maandagochtend tegoed van de IceSave-rekening gehaald. Heb dat nog niet ontvangen op mijn tegenrekening. Aangezien er nadrukkelijk wordt vermeld dat alle transacties die vanaf maandagMIDDAG zijn verricht geen doorgang vinden. Vanaf welk tijdstip dit precies is, lijkt niet duidelijk. Wie o wie heeft het antwoord…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niek

    Het begint er steeds meer op te lijken dat IceSave onderdeel is van een criminele organisatie die het piramidespel hoog in het vaandel heeft staan.

    Op het hoofdkantoor in Amsterdam is gisteren plotseling iedereen vertrokken. De bank is niet meer telefonisch bereikbaar, er wordt nergens meer op gereageerd.
    Het zou met niets verbazen als de huur ook niet betaald werd.

    Zowel het Ministerie van Financiën, de Nederlandse Bank alsmede justitiële diensten proberen al 2 dagen in contact te komen met de moederbank, Landsbanki in IJsland, maar er reageert niemand vanuit IJsland op verzoeken om inlichtingen.

    In Engeland had IceSave ruim 3 miljoen rekeninghouders die bij elkaar ruim € 50 miljard op de rekeningen hadden staan.

    In Nederland zijn er naar schatting 120.000 cliënten die voor ruim € 1.2 miljard op de rekeningen hebben staan.

    Waar is al dat geld gebleven?

    Zou de Nederlandse Bank er ook aan denken om aangifte bij de politie te doen wegens oplichting?

    De servers van IveSave worden gehost bij de LandesBank in Luxemburg.

    Gezien de stilte vanuit IJsland denk ik dat er op dit moment door medewerkers van Landsbanki pogingen worden ondernomen om het hele rekeningbestand te wissen waarna de rekeninghouders maar moeten zien hoe ze hun geld terugkrijgen.

    De Nederlandse Bank moet derhalve zo snel als mogelijk is via haar collega’s in Luxemburg beslag laten leggen op de servers in Luxemburg.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patrick

    @ Niek

    DNB heeft een kopie van de administratie van Icesave en weet wie hoeveel geld op een rekening had staan. DNB is druk bezig pogingen te doen om in gesprek te komen met Ijsland. Afwachten….

      /   Beantwoorden  / 
  4. jacq

    Weet iemand of de transacties ook gelden voor inkomende transacties? Ik had vorige week mijn bank via online banking opdracht gegeven een bedrag naar icesave over te schrijven op 7-10. ik zag te laat dat icesave in de problemen was en toen kon ik het bedrag niet meer terughalen; het was al afgeschreven bij mij. Ik baal hier ontzettend van! Ik heb geprobeerd de DNB te bellen maar die zijn overbelast ofzo.
    Kan iemand mij helpen??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.