Fortis en ABN AMRO nu 100% van Staat!

Kunnen de vlaggen van rust nu uit bij Fortis?Ik had geen idee… dacht dat het wel rustig was rond Fortis nu maar wat hoor ik net op het nieuws: Fortis Nederland, inclusief de verzekeringstak, en ABN AMRO worden 100% eigendom van de Nederlandse Staat! Ze vertelden erbij dat veel grote klanten van Fortis ondanks de reddingsactie van vorig weekend beven weglopen… dat zou hiermee moeten stoppen. Eigendom van de Staat biedt immers de grootste zekerheid die je kunt bedenken.

Dus: wat gaan we nu doen met onze bankactiviteiten? Alle spaarcentjes naar Fortis en ABN AMRO? Veiliger kunnen ze toch niet zijn? Of blijven we toch gaan voor een beter rendement? En wat voor invloed gaat deze actie hebben op de bedrijfsvoering van Fortis? Ik heb geen idee… ben heel benieuwd en eerlijk gezegd best verbaasd over deze stap. Maar het zou een goede impuls moeten geven aan het vertrouwen van ons Nederlanders in de financiële wereld. En vertrouwen is toch het voornaamste wat we nodig hebben om het allemaal een beetje op de rails te houden.

Lees ook:Wat gebeurt er nu met je ABN AMRO rekening?
Lees ook:Fortis en mijngeld
Lees ook:Vragen over Fortis?
Lees ook:InterNIETbankieren – nú bij ABN AMRO
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Fortis

3 reacties op “Fortis en ABN AMRO nu 100% van Staat!

  1. J.E.

    Had minister Bos Fortis en ABN Amro nu niet voor 1 symbolische Euro kunnen overnemen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Prima deal.
    (Beetje naief om te denken dat iets waar we net 16,8 miljard voor hebben neergeteld voor 1 euro zouden kunnen krijgen)
    Bos krijgt nu iets terug waar Fortis 24 miljard voor betaalde (ABNAmro) PLUS de Ned. tak van Fortis.
    De grote klanten zouden vooral in België weglopen, dus dat is hiermee nog niet verholpen; de Belgen mogen hopen dat ‘onze’ 17 miljard genoeg is om ze te redden. Nederland snijdt ‘ons’ gezonde stuk van de ‘Belgische rommel’ (het is waarschijnlijker dat zakelijke klanten wegrenden.. die zijn veel minder honkvast).
    En wat de spaarcentjes betreft… we hadden toch al onze 20.000-den gespreid? We gingen dus voor de rente en de zekerheid zit toch wel goed.
    De enige risico’s die aan de hele deal kleven zijn ten eerste de schade die Fortis heeft opgelopen dankzij deze hele operatie, hoeveel spaarders zijn weggelopen? (zal meevallen, is mijn schatting), en ten tweede de ‘lijken’ die nog in de vorm van de subprime-hypotheken in de kast zitten.. Want die zijn nog lang niet allemaal boven water..
    Maar aan de andere kant zijn er ook de kansen. Nederland koopt iets wat weliswaar in waarde kan dalen, maar ook fors in waarde kan toenemen (is dat laatste niet waarschijnlijker?). Dus als over vier jaar die bank weer wordt verzelfstandigd en we steken een paar miljard winst in onze zak, dan is Bos ‘The Man’…

      /   Beantwoorden  / 
  3. bb

    Ja dat had wel gekund, maar dan was het probleem niet opgelost, geen liquiditeit.
    en waren die 45.000 werknemers en weet ik veel hoeveel klanten de dupe…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.