Wat gebeurt er nu met je ABN AMRO rekening?

Aan de berichtgeving rondom de overname van ABN AMRO heb ik tot nu toe geen aandacht geschonken, omdat het op algemeen politiek niveau speelde. Niet direct op het gebied van onze persoonlijke geldzaken. Maar nu de kogel door de kerk is komen de effecten van de overname op de particuliere klanten van Dé Bank én Fortis Bank aan de orde. En als je daar je bankzaken regelt heeft het natuurlijk wel invloed op jouw geldzaken. Zoals het al dan niet behouden van je rekeningnummer.

Op AD.nl staat een eerste beantwoording van een paar vragen die kunnen leven bij particuliere relaties. De belangrijkste daarvan:

  • Houd ik mijn eigen rekeningnummer?
  • Gaan er bankkantoren dicht?
  • Blijven ABN AMRO en Fortis als namen beide bestaan?

Met name naar het laatste ben ik erg benieuwd. De stelling is: het eerste jaar verandert er niets. Maar op termijn zal er vast wel iets gebeuren want het kost veel geld om twee van die merken in de lucht te houden. Als ING het merk Postbank al opgeeft, dan hoef je niet te verwachten dat Fortis twee merken blijft voeren voor particuliere relaties. Maar wordt dat in de toekomst dan Fortis of ABN AMRO? Of wellicht een nieuw merk, al dan niet een samenvoeging van de twee namen? Fortis Bank als banknaam bestaat nog niet zo lang (1999). Voorheen allerlei zelfstandige spaarbanken, toen VSB Bank, met daarbij Generale Bank en Mees Pierson. Ik heb nog gewerkt bij VSB Bank in een grijs verleden! Maar goed, de vraag dus hoe het in de toekomst gaat lopen met de banknaam van dit geheel…. ik ben benieuwd!

Lees ook:Geldbedrijf centraal: Fortis
Lees ook:Fortis en mijngeld
Lees ook:InterNIETbankieren – nú bij ABN AMRO
Lees ook:Vragen over Fortis?
Lees ook:Automerken met de meeste en minste kritiekpunten bij de APK

2 reacties op “Wat gebeurt er nu met je ABN AMRO rekening?

  1. Jan

    De abn-amro zal niet zo gauw verdwijnen zoals de postbank. De abn-amro is een grote en vooral moderne mondiale bank. De postbank daarintegen opereert alleen in nederland en werkt met zeer verouderde en achterhaalde systemen waardoordoor deze bank heel goed in staat is om de de laatste jaren zelf aan zijn ondergang te werken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. patrick

    zie op bank.blog.nl mijn voorspelling (en onderbouwing) voor het verdwijnen van de merknaam ABNAmro.

    @ Jan: De Postbank systemen zijn overigens niet zo heel verouderd (of in ieder geval beter dan ING); bij de samenvoeging van ING en Postbank wordt juist het Postbank-systeem als de nieuwe standaard gebruikt ten koste van de ING-meuk!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.