In gevecht met BKR

RegistratieVrij komt in het geweer tegen BKRAfgelopen maandag, 1 september, was de rechtszitting waarin Joost Mengerink van RegistratieVrij het opnam tegen het Bureau Krediet Registratie. Het ging hierbij om de kosten die het BKR in rekening brengt voor het inzien van je eigen gegevens (€ 4,50). Volgens Joost zijn die veel en veel te hoog als je het afzet tegen het maximum dat hiervoor volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor gerekend mag worden (€ 0,23 per pagina).

Joost geeft aan tevreden te zijn over zijn inhoudelijke verhaal tijdens de rechtszitting. Nu is het afwachten op de uitspraak, die gedaan zal worden op 29 september.

Lees ook:BKR codering te corrigeren?
Lees ook:Hoe vecht je een BKR codering het beste aan?
Lees ook:Wat bindt NUON en het Leger des Heils?
Lees ook:Meedenken over nieuwe Wet Schenk- en Erfbelasting
Lees ook:Kenmerken van een miljardair

5 reacties op “In gevecht met BKR

  1. Anneke Ranzato (redactie)

    Justin, er zijn nog heel veel andere dingen aan te merken op het BKR ofwel op de instellingen die registraties aanmelden en niet de juiste procedure volgen. Daarover zal ik in de loop van de tijd meer publiceren op aangeven van Joost Mengerink, die een echte BKR-specialist is. In de basis ben ik het volledig met je eens dat het bestaan van BKR (ook verder uitgebreid) een goede zaak is ter voorkoming van overkreditering en probleemschulden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arline

    Ik vraag me af wat de uitspraak is geworden van de rechtzitting van 29 september hier kan ik namelijk niks van vinden.

    M.V.G
    Arline

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bas

      Het CBP heeft al eerder onderzoek gedaan naar de kosten van een BKR overzicht, ik dacht in 2007 of 2008. Zij hebben destijds geoordeeld dat de kosten reeel waren en dat de BKR zelfs meer mocht vragen, dit i.v.m. de complexciteit en beperkingen van de gegevens en wettelijke registratiebeperkingen (geen BSN)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Bas

    Deze heeft hij verloren zie;
    LJN: BF5923, Rechtbank Arnhem , 171494

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.