BKR codering te corrigeren?

RegistratieVrij helpt bij onterechte BKR-coderingenVoor Mister Money heb ik een artikel geschreven over de mogelijkheden om een BKR-codering te laten corrigeren. Dat blijkt veel mensen niet te lukken of ze beginnen er niet eens aan, omdat ze de weg niet weten en de regels niet kennen. Voor het artikel heb ik een goed gesprek gevoerd met Joost Mengerink van RegistratieVrij. Dat is voor zover ik weet het eerste bedrijf dat oprecht helpt bij het verwijderen van A-coderingen. En door de uitgebreide kennis van de regels met een behoorlijke kans op succes.

Joost had me nog heel veel meer te vertellen over de gang van zaken met BKR-coderingen en het BKR in het algemeen. Zo voert hij een rechtszaak tegen het BKR in verband met de kosten die ze rekenen voor het opvragen van je eigen gegevens. Je moet daarvoor € 4,50 betalen, terwijl in de Wet Bescherming Persoonsgegevens al sinds 2001 staat dat er maximaal € 0,23 per pagina berekend mag worden. Met een maximum van € 4,50 – maar daarvoor moet het dus wel om 20 pagina's gaan. Meestal gaat het om een paar bladzijden en worden er dus structureel te hoge kosten berekend. De rechtszitting hierover vindt plaats op 1 september aanstaande.

Joost heeft me beloofd mij op de hoogte te houden dus hier horen jullie nog wel meer van. Net als van andere meldenswaardige zaken als het gaat om het Bureau Krediet Registratie.

Lees ook:In gevecht met BKR
Lees ook:Terugval in inkomen door de WW
Lees ook:BKR: 5 wordt geen 10 meer
Lees ook:Veel fouten in reclames voor goederenkrediet
Lees ook:Eindejaars-bespaartips

3 reacties op “BKR codering te corrigeren?

  1. maria jose

    het is een goed ideen die registratievrij. als het lukt om de registratievrij te krijgen, maken jullie duizenden mensen blij, want zo veel mensen zijn bij die bkr onterecht aangemeld. en dat is niet leuk.
    ik wensen jullie heel veel succes.

      /   Beantwoorden  / 
  2. maria das merces machado de Araujo

    ik wil weet hoe zitten mij gegistratie bij bkr ik vind onrecht lang blijf allen de rente te betalen kan jullie mij help ik ben niet mee eens met comfort card

      /   Beantwoorden  / 
  3. Juul

    U kunt het beste contact opnemen met Comfort Card om informatie in te winnen. Indien u er niet samen met Comford Card uit komt, kunt u het nog proberen bij het BKR in Tiel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.