BKR: 5 wordt geen 10 meer

BKR goes Europe?Een tijdje geleden plaatste ik een stukje van Joost Mengerink over een onlogische regel in de werkwijze van het Bureau Krediet Registratie. Kort gezegd kwam het erop neer dat je een achterstandscodering langer houdt als je het krediet waarop de achterstand is ontstaan vervroegd aflost, dan wanneer je de looptijd regulier uitdient. RegistratieVrij heeft dit aangekaart bij de NMa en wat is er nou zo leuk? Al voor dat er een zitting heeft plaatsgevonden heeft het BKR aangegeven dat de schoningsprocedure aangepast gaat worden. De regels worden zodanig veranderd dat men een codering altijd kwijt is 5 jaar nadat de achterstand hersteld is. Deze aanpassing wordt gedaan als gevolg van een reguliere evaluatie, dat heeft natuurlijk niets te maken met de klacht. Hoe het ook zij: deze onlogische en in sommige situaties zeer nadelige regel wordt na 15 jaar wel veranderd!

Lees ook:In gevecht met BKR: 5 + 5 = 10
Lees ook:BKR codering te corrigeren?
Lees ook:BKR: goed beschermend of veel te beperkend?
Lees ook:Wat bindt NUON en het Leger des Heils?
Lees ook:Veel fouten in reclames voor goederenkrediet

4 reacties op “BKR: 5 wordt geen 10 meer

  1. Esther L

    Veel mensen denken bij een BKR lening al gelijk aan een minilening. Dit is natuurlijk een van de opties, maar zij (de verstrekkers) gaan je ook laten zien dat een lening ondanks BKR gewoon mogelijk is als je bijvoorbeeld een verklaring hebt voor de codering. En dat is nog maar het topje van de ijsberg als je dit vakgebied interessant vindt.

    Als je een BKR registratie hebt is het lastiger om geld te lenen en soms vrijwel onmogelijk bij een reguliere geldverstrekker. Dit gaan we wel voor je oplossen, maar houd er gewoon rekening mee dat reguliere geldverstrekkers en banken niet zo happig zijn op het verstrekken van leningen met BKR. Voor hen is het een groter risico om leningen met BKR te verstrekken omdat het mensen zijn die in het verleden al eens problemen hebben gehad met hun bestaande verplichtingen. Natuurlijk is dit hun goed recht, want geld lenen met BKR is voor hen natuurlijk een risicovolle onderneming. Daarom zul je ook meer moeten gaan betalen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leningen, Jan Klaasen

    Het blijft zoals Esther zegt nog steeds mogelijk om geld te lenen. Alleen betaal je er een wat hoger rente over, omdat het risicovoller is voor de verstrekker. Via de onderstaande link kom je bij een goed artikel over het lenen ondanks BKR notering.

    Lenen ondanks BKR notering

      /   Beantwoorden  / 
    1. H. de Rooy

      Er is nu een leuke “BKR Check” test ontwikkelt zodat je kan zien wat je BKR score is en welke coderingen je hebt lopen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. diaan

    Een BKR notering krijg je niet zomaar,desondanks is het extreem vervelend om bij keurige aflossingen of andere regelingen nog zolang te moeten wachten totdat de notering uit het systeem verwijderd is.
    En geld lenen kan altijd alleen zoals al eerder gezegt werd met hogere zo dan niet wurgrentes!

    Een andere oplossing is ook mogelijk,kost iets wat tijd maar het geld komt zeker,zie website hierboven.
    Klik en registreer en je kan beginnen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.