Nationale Nederlanden de braafste?

Nationale Nederlanden braafste verzekeraar?De hele woekerpolis affaire is natuurlijk nog verre van afgelopen. Uit de nieuwsberg die er lag na mijn vakantie heb ik afgeleid dat Wouter Bos het onderzoek heeft overgeheveld naar de AFM. Dat kan dus nog wel effe duren. Maar Nationale Nederlanden heeft nu de stap gezet om de gewraakte polissen in ieder geval alvast uit de schappen te halen. Het gaf immers ook weer commotie dat de omstreden woekerpolissen gewoon nog nieuw afgesloten worden.

Nu gaan ze nog een stap verder: een vertegenwoordiger van NN schijnt gezegd te hebben dat ze kosten gaan terugbetalen. Natuurlijk wel iets genuanceerder: ‘het terugbetalen van teveel betaalde kosten is één van de oplossingen’. Maar toch, het is weer een stapje en zo’n uitspraak is bij mijn weten nog niet door andere verzekeraars gedaan.

Anyway, na de zomer komt Nationale Nederlanden met een beleggingsverzekering die wel aan de Wabeke-norm voldoet. En in de tussentijd kun je er gewoon de traditionele levensverzekeringen blijven afsluiten. Want dat is dan weer het voordeel voor NN: die hebben tenminste nog een ouderwetse gemengde verzekering in het assortiment. Dat geldt voor veel verzekeraars niet meer!

Lees ook:Misstanden bij commerciële pensioenverzekeraars?
Lees ook:Geldreclames: wizkids van Nationale Nederlanden
Lees ook:Woekersoap deel x : waarom niet samen procederen?
Lees ook:Een aantal verzekeraars passen beleid schadevrije jaren aan
Lees ook:Zorgpremie kan fors omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.