Internetsparen minder populair

De direct opvraagbare internetspaarrekeningen hebben het in 2007 minder goed gedaan dan in 2006. Tenminste, qua totaalsaldo van alle Nederlanders. Dat zou natuurlijk kunnen komen doordat mensen een deel van hun spaargeld zijn gaan gebruiken voor uitgaven. Leuke luxe-uitgaven of broodnodige. Dat zou duiden op meer financiële problemen in Nederland. Maar nee.

Het spaargeld is er nog wel – alleen wat minder op de internetspaarrekeningen. In de loop van 2007 werd het rentetechnisch interessant gemaakt om je geld voor een langere tijd vast te zetten op een deposito. Daar hebben de nodige mensen gebruik van gemaakt en dat geld is natuurlijk afkomstig van die direct opvraagbare internetspaarrekeningen.

Zelf ben ik niet zo snel met het vastzetten van m’n geld. Ik vind het gewoon geen prettig idee dat ik er niet zonder kosten aan kan komen. Dus wil ik daarmee accoord gaan, moet het renteverschil wel echt groot worden.

Bovendien ben ik ervan overtuigd dat als banken je 5% willen geven voor 1 jaar vast, ze verwachten daaraan te kunnen verdienen. Ofwel: verwachten dat de rente in dat jaar boven die 5% zal stijgen. Dan wacht ik wel totdat mijn intenetspaarrekening lekker meestijgt met de markt.

Lees ook:Spaarsaldi vliegen omlaag
Lees ook:Grootbanken vechten óók om spaargeld
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag
Lees ook:Zelfs 5,5% kan makkelijk bij NIBC Direct
Lees ook:Spaarrente omlaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.