Discussie tussen VEB en Partrust

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) waarschuwt beleggers voor investeringsfonds Partrust en dan vooral voor hun nieuwe product Aextra. De VEB legt hierbij de link naar debacles rond Royal Dubai, Golden Sun en Palm Invest. Een kleine Google-search levert op dat er al vaker vraagtekens zijn gezet bij producten van Partrust, bijvoorbeeld door Overgeld en de VOFP (Vereniging Onafhankelijke Financiële Planners) en IEX.nl.

Ik moet altijd maar denken aan wat mijn lief zegt bij ongeloofwaardig mooie financiële aanbiedingen. “If it sounds too good to be true, it probably is”. Partrust is het met al die onbetrouwbaarheidsaantijgingen niet eens. Ze hebben een persbericht gepubliceerd waarin ze “waarschuwen voor ongefundeerde tendentieuze berichtgeving” (van de VEB).

Mijn instelling kennen jullie: beleggingsfondsen met een minimale inleg van meer dan € 50.000 (in dit geval zelfs € 80.000) zijn een duidelijke reden voor extra voorzichtigheid. Gezien alle waarschuwingen van kenners (zie boven) zou ik er niet mee in zee gaan, tenzij je van speculeren houdt en niet gaat klagen als je straks je geld niet terugkrijgt.

Lees ook:Soap rond Partrust
Lees ook:Partrust toch piramidespel?
Lees ook:Pas op met CIG Biodiesel
Lees ook:Geldreclames: hoe vind jij ze?
Lees ook:Geldbedrijf centraal: deel je ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.