Woonhuisverzekeringen vaak veel te duur

Het is zo’n verzekering waar de meeste mensen weinig aandacht aan besteden. Ja, als je eigenaar van een woning bent heb je een opstalverzekering. Dat moet van de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten. En buiten dat is het eigenlijk geen optie om geen opstalverzekering te hebben. De kosten zijn laag en de schades kunnen heel hoog oplopen. Niet alleen als de woning volledig afbrandt.

De premies van woonhuisverzekeringen blijken enorm uiteen te lopen tussen de verschillende verzekeraars. Juist omdat mensen er weinig aandacht aan besteden voelen sommige verzekeringsmaatschappijen niet veel noodzaak om de premie laag te houden. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar loopt op tot maar liefst 200%!!!

Natuurlijk draait het niet alleen maar om de premie. Een verzekering moet een goede dekking geven, en ook daarin zitten grote verschillen. MoneyView heeft naast de premievergelijking ook de kwaliteit beoordeeld. Bij de opstalverzekeringen kregen die van AEGON, Nationale Nederlanden, Interpolis en Polis Direct de hoogste rating van 5 sterren.

Lees ook:Nieuwe poll: financiële voornemens
Lees ook:VEH geeft af op hypotheekadviseurs
Lees ook:Tandartsdekking eigenlijk onzin?
Lees ook:Auto WA Casco verzekeren of duurder WA verzekeren?
Lees ook:De aansprakelijkheidsverzekering kun je als particulier niet zonder

2 reacties op “Woonhuisverzekeringen vaak veel te duur

  1. Patrick

    Over dit onderwerp is veel geschreven naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf. MoneyView heeft officieel afstand genomen van het artikel en gezegd (o.a. op BNN nieuwsradio) dat de Telegraaf verkeerde conclusies heeft getrokken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Woonhuisverzekering

    Het is niet eenvoudig om al die verzekeringen te vergelijken, maar ik adviseer wel om je opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, anders heb je bij schade wel eens kans dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.