Nooit betalen voor afsluiten lening

Ga geen geld betalen om een lening te mogen aanvragen!Het is zo logisch: de verstrekker van een lening verdient aan de rente die hij van je ontvangt. De eventuele tussenpersoon krijgt provisie van die verstrekker. Jij als consument hoeft niet te betalen voor het aanvragen van een lening. Wordt dat wel als voorwaarde gesteld: ga dan niet met die aanbieder in zee. Dikke kans dat je de zogenaamde administratiekosten of verzekeringspremie of hoe ze het ook noemen nooit meer terugziet.

Op dit gebied waarschuwt de AFM bijvoorbeeld voor Metropolitan Credit Corp, BKR-Krediet en Enschede Finance. Zij bieden leningen aan terwijl ze dat niet mogen volgens de vergunningen.

Begin er gewoon niet aan: een lening aanvragen waarbij je kosten moet betalen voor de aanvraag. Zit je zodanig in de problemen dat je er financieel niet meer uitkomt, bewandel dan de wegen die de overheid daarvoor heeft aangelegd.

Lees ook:De verschillende soorten leningen
Lees ook:Eerste woning kopen met Starterslening
Lees ook:Lening minst vergeleken financiële dienstverlening
Lees ook:Illegale kredietaanbieders
Lees ook:AFM waarschuwt tegen Halberstadt leningen

Eén reactie op “Nooit betalen voor afsluiten lening

  1. vertrouwdgeldlenen

    Vraag bij het aangaan van een lening altijd meerdere offertes aan. Kijk naar de voorwaarden en neem dan pas een beslissing. Zo bespaar je veel geld!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.