De verschillende soorten leningen

5511Geld lenen betekent vooraf informatie verzamelen, naast elkaar plaatsen en de best mogelijke lening kiezen, want er zijn heel wat verschillende leenvormen mogelijk.

Leningen
Zo biedt Postkrediet naast de bekende persoonlijke lening en het doorlopend krediet ook andere leningen aan.
* Een doorlopend krediet speciaal voor huiseigenaren. Ideaal voor een verbouwing of grotere reparatie.
* Een persoonlijke lening voor senioren en een speciaal doorlopende krediet voor senioren.
* De zogenaamde WOZ persoonlijke lening.

Verschillen
Wat zijn de verschillen en waar kan ik het best voor kiezen? Om een lening af te kunnen sluiten, gelden een paar algemene voorwaarden:
* je moet een geregeld inkomen hebben, liefst uit loondienst
* je hebt geen schulden
* heb je een hypotheek of andere leningen, dan wegen die mee in de beslissing
* hoeveel wil je lenen? Is dat verantwoord?
Daarnaast is er een kenmerkend verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij de persoonlijke lening geldt een vast maandelijks af te lossen bedrag voor een vastgelegde looptijd. Bij het doorlopend krediet varieert de maandelijkse aflossing al naar gelang het opgenomen bedrag. Je kunt meer aflossen en steeds weer opnieuw opnemen. Het is dus flexibeler.

Persoonlijke lening
Postkrediet.nl biedt drie verschillende persoonlijke leningen aan. De ‘gewone’, een speciale voor huiseigenaren met de WOZ lening en een persoonlijke lening voor senioren. Bij de WOZ lening geldt dat de rente lager is dan op de normale persoonlijke lening, dat een bedrag tussen de 5000 en 75000€ kan worden geleend, de looptijd tussen 6 en 10 jaren ligt en dat de rente de eerste 5 jaar vast ligt. De WOZ lening is een soort 2e hypotheek, waarvoor je echter niet naar de notaris hoeft. Met deze lening kan een verbouwing, een aanpassing of groot onderhoud van de woning bekostigd worden.

Mijn keuze
Wat past bij jouw inkomen, jouw wensen en vooral bij wat je financieel aan kunt? Dat is geen makkelijke vraag. Velen kiezen voor het gemak van het doorlopend krediet, terwijl anderen liever de zekerheid van de maandelijkse aflossing hebben. Neem contact op met Postkrediet.nl wanneer je met vragen zit. Beslissen wordt daardoor veel makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.