Hogere leenrente door omvallen DSB?

Vandaag kreeg ik een persbericht van Geld.nl, met daarin de constatering dat de leenrentes niet erg dalen. Dit in tegenstelling tot de spaarrente, die de afgelopen maanden in een duizelingwekkend tempo naar beneden gaat. De leenrentes zijn mee omhoog gegaan met de stijging van de Euribor tot 5% vorig jaar, maar zijn vervolgens niet meegedaald toen de Euribor verlaagd werd tot het huidige niveau van 1%.

De banken lijken de rekening voor de crisis neer te leggen bij de leenklant, die toch niet zo bewust bezig is met de rente die hij betaalt voor zijn doorlopend krediet. Het maandelijks te betalen bedrag blijft altijd gelijk, dus merken ze niet veel van het renteniveau. Bij het lezen van het bericht vroeg ik me opeens af wat voor effect het omvallen van DSB Bank zou hebben op de rentes die de andere banken hanteren voor hun kredieten. Ze hadden immers een grote concurrent die de lage rentepercentages van de daken schreeuwde in van die irritante reclames.

Zou het verdwijnen daarvan ervoor zorgen dat de banken nog minder geneigd zijn de rente op de doorlopende kredieten en de persoonlijke leningen een beetje aan te passen aan de marktrente?

Lees ook:Niemand let op de leenrentes
Lees ook:Spaarrekening bij LeasePlan Bank?
Lees ook:Variabele rente blijft steken
Lees ook:LeasePlan Bank heeft haar spaarrente verlaagd
Lees ook:Rente daalt, maar leenrente niet

Eén reactie op “Hogere leenrente door omvallen DSB?

  1. jamhed 3th

    Daar is het toch allemaal om te doen, meer rente, meer geld, en uitbuiting. Ik weet niet of we het in de gaten hebben maar we zijn nog steeds slaven.

    En die banken zijn de slavendrijvers, we hebben net genoeg om van alles te kopen met rente….

    Kan je zomaar stoppen met werk ?
    Nee, drie weken en zeven snipperdagen is wat de meeste werkenden “krijgen”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.