Hypotheekrente is niet te hoog

Op Overgeld.nl las ik dat de hypotheekrente helemaal niet te hoog is. De hypotheekrente was te laag vóór de kredietcrisis.

Rabobank stelt in het artikel dat de hypotheekrente zelfs nog aan de lage kant is op dit moment. Tot de kredietcrisis blijkt de bank in sterke mate afhankelijk te zijn geweest van de securitisatiemarkt als financieringsbron. Dit is het zogenaamd bundelen van hypotheken om deze vervolgens weer door te verkopen. Ruim een kwart van de hypotheken is ons land werd op deze manier gefinancierd.

De securitisatiemarkt ligt nu volledig plat, waardoor de hypotheekrente volgens de Rabobank is gestegen. In Nederland was de afhankelijkheid van deze markt groter in vergelijking met de ons omringende landen.
In het artikel wordt volledig voorbij gegaan aan de monsterwinsten die banken nu weer boeken. In de consumentenprogramma’s op de televisie werd aangegeven, dat dit voor een groot deel werd veroorzaakt door hogere marges die banken rekenen.

Wij moeten de resultaten van het onderzoek van het NMa maar even afwachten, mogelijk dat daar de waarheid uit naar voren komt.

Lees ook:Hypotheekrente blijft hoog, spaarrente laag
Lees ook:De hoofdprijs betalen aan hypotheekrente
Lees ook:Rabobank is nu sexy
Lees ook:Krijgen spaarders van Friesland Bank de spaarrentes van de Rabobank?
Lees ook:Veel klachten over hypotheekrentes

5 reacties op “Hypotheekrente is niet te hoog

  1. Marco

    Het verschil met euribor is nog nooit zo hoog . Ben ook zeer benieuwd naar de uitkomst van de NMA.

      /   Beantwoorden  / 
  2. the thruth

    Komt doordat de (nederlandsche)bank de concurentie heeft uitgeschakelt (dsb)dat was een prijsvechter.
    In supermarkt land hoor je constant prijsoorlogen,maar in de bankwereld hoor je daar nooit wat over……………

      /   Beantwoorden  / 
  3. Waar Goedkoper

    Zolang je kan bezuinigen en slim koopt merk je er nauwelijks wat van.. Groet

      /   Beantwoorden  / 
  4. patrick

    Hmmm volgens eerdere reacties zijn er geen prijsvechters meer op de nederlandse markt… Ooit gehoord van Bank of Scotland (niet Royal Bank of Scotland) of Argenta?
    Ontop:
    Volgens mij is de gestegen markt rente (mede dankzij portugal, spanje, ierland en griekenland) de grootste reden voor de stijging van de hypotheekrente. Ook heeft die Rabo-man deels gelijk. Doordat de bank nu zelf geld moet lenen om hypotheken te verstreken en die niet kan verkopen, moet de bank nu zelf ook rente betalen en deze kosten berekenen ze door in de hypotheekrente.
    Het is als of ze net een bedrijf zijn, die banken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Online Geld Verdienen

    Het geld moet toch ergens vandaan komen lijkt me. Aangezien het bank stelsel jaren lang de schijn heeft hoog kunne houden zijn ze nu toch tot de conclusie gekomen dat hun systemen voorborduren op lucht. Om dat enigszins recht te trekken zullen ze het geld toch ergens vandaan moeten halen om crisis 2.0 uit te kunnen sluiten..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.