Daling hypotheekrente afgelopen?

Wegwijs stelt dat de daling van de hypotheekrente aan zijn eind komt: na deze week zou het afgelopen zijn met het feest. Dit kan een reden zijn voor actie als je op dit moment bezig bent met het afsluiten van een nieuwe of het aanpassen van een bestaande hypotheek. Bestudeer het artikel maar eens en kijk of je er net zo over denkt.

Bedenk dat de dag van aanvragen van een offerte bepalend is voor de rentestelling. Daarna heb je een paar weken voordat je beslist of je tekent. Die periode kun je de renteontwikkeling in ieder geval nog afwachten.

Als je inderdaad een stijging verwacht, kun je kiezen voor een budgethypotheek waarbij de offerterente ook is waarvoor je zult passeren. Je krijgt dan een rentekorting om dat je het recht op meedalen van jouw rente bij rentedalingen opgeeft.

Hypotheken met de meest uitgebreide voorwaarden kennen een dalrente. Dat houdt in dat je profiteert van het allerlaagste renteniveau tussen het uitbrengen van de offerte en de datum van passeren. Ook als de rente in de tussentijd alweer gestegen is krijg je dus dat allerlaagste punt. Maar voor die uitgebreide voorwaarden kies je dus in eerste aanleg voor het tekenen van een offerte die niet de allerlaagste rente biedt.

Zie ook:
-
Rentebericht: hypotheekrente nu echt omhoog?

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente nu echt omhoog?
Lees ook:Hypotheken ondergeschoven kindje?
Lees ook:Hypotheekrente blijft hoog, spaarrente laag
Lees ook:Hypotheekrente is niet te hoog
Lees ook:Hypotheken met korte rentevaste periode zijn riskant

Eén reactie op “Daling hypotheekrente afgelopen?

  1. Patrick

    Tja, ik weet het nog net zo niet. De FED heeft de officiele rente nog maar net erg extreem verlaagd waardoor er meer vertrouwen in het financiele systeem zou moeten komen waardoor banken elkaar minder rekenen om geld te lenen, wat weer voor lagere hypotheekrentes zorgt. Aan de andere kant, banken zullen nu waarschijnlijk meer marge op de hypotheekrente willen nemen, omdat de kosten (vanwege de afschrijvingen op de onbetrouwbare leningen) nog al hoog zijn geweest de afgelopen tijd. Of te wel, het is moeilijk te voorspellen welke kant de hypotheekrente op gaat bewegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.