Schulden wegwerken tegen gunstige tarieven

sourceWat moet je doen om te voorkomen dat er schulden ontstaan? Oplopende schulden ontstaan vaak doordat er geen overzicht is. Je krijgt je geldzaken beter onder controle door overzicht te krijgen en te houden. Onderneem gelijk actie zodra achterstanden in betaling oplopen.

Als je je bankzaken niet goed bij houdt, kan er voor je gevoel van de één op de andere dag grote schulden ontstaan. In werkelijkheid ontstaan ze geleidelijk. Het probleem is vaak dat er op den duur meerdere schuldeisers zijn. Het is lastig om deze schulden weer in te lopen. De oplossing is om met alle schuldeisers afspraken te maken, maar in de praktijk is dat vaak lastig. Je kunt beter met één partij afspraken maken dan met meerdere partijen. De oplossing is om alle schulden in één keer af te lossen en er één overzichtelijke lening voor af te sluiten tegen een redelijk tarief.

Eén overzichtelijke (en goedkopere) lening
Nadat er achterstanden in betaling zijn ontstaan, dreigt ook het gevaar van hoge kosten die doorberekend worden in de vorm van kosten van een incassobureau of aanmaningen. Daarnaast is het vaak lastig om concrete afspraken te maken. De meeste schuldeisers willen zo snel mogelijk hun geld terug en zijn niet bereid om regelingen te treffen. Sluit een lening af tegen een gunstig tarief bij een bank of kredietverstrekker. Los met dit geld alle overige schuldeisers af. Op deze manier kun je voorkomen dat er lastige en kostbare incassoprocedures in gang worden gezet. Je kunt de rentes boetevrij aflossen met een vaste looptijd. Je kunt bij online kredietverstrekkers eenvoudig je maandbedrag van een lening berekenen.

Consumenten wachten vaak te lang met het oplossen van achterstanden in betaling. Bij het niet betalen loop je het risico dat bedrijven de achterstanden in betaling gaan registeren bij het BKR. Op het moment dat je negatief geregistreerd staat bij het BKR, zal het lastiger worden om een oplossing te zoeken. Banken zullen namelijk niet meer bereid zijn om je een lening te verstrekken. Een dergelijke registratie zal je ook nog jarenlang blijven achtervolgen. Neem op tijd contact op met de schuldeisers om nog grotere zorgen te voorkomen.

Hoge rentes bij roodstand of postorderkrediet
Ongemerkt betaal je vaak veel rente over bepaalde vormen van krediet. Rood staan kan tussen de 10% en 14% aan rente kosten. Op kredieten bij postorderbedrijven betaal je ook meer dan 10% over de openstaande schuld. Door alle schulden onder één persoonlijke lening onder te brengen zijn de kosten niet alleen lager, maar je kunt ook beter overzicht houden over de kosten.

Lees ook:Grip op uw financiën door tool
Lees ook:Geldzaken weer op orde: Zelfjeschuldenregelen.nl
Lees ook:Schulden in de nalatenschap
Lees ook:Contant geld gaat uitsterven
Lees ook:Nu halen, over een jaar betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.