Geldgezicht: Richard Branson

Richard Branson is een bijzonder rijke Engelsman. Hij richtte Virgin Records op en Virgin Atlantic (vliegtuigmaatschappij), maar zijn Virgin Group bestaat uit nog een heleboel andere bedrijven. In 2005 kwam daar Virgin Galactic bij, zijn bedrijf voor ruimtetourisme.

Ja, tourisme in de ruimte is volgens deze ruimtefreak de toekomst. Daarom heeft zijn Virgin Galactic de SpaceShipTwo ontwikkeld en vorige week gepresenteerd. Een ruimteritje met dit voertuig zal zo’n € 137.000 per persoon kosten.

Ook heeft hij interesse getoond in de noodlijdende Engelse bank (in de problemen gekomen door de kredietcrisis) Northern Rock. Tot teleurstelling van Branson heeft de Britse regering echt besloten de bank te nationaliseren.

In Sprout vond ik een leuk artikel over zijn ondernemerschap. In het antwoord op de vraag: “Een conglomeraat met 350 bedrijven en een jaaromzet van 6 miljard euro. Hoe doet die zeilende hippie dat toch?” kwam als laatste punt 5. Durven:
“Luchtvaart, lingerie, cola, ballonvluchten, reizen naar de ruimte. Branson probeert het uit, met eigen geld of dat van anderen, maar altijd onder die sterke merknaam. Als het mislukt, maar de fouten worden erkend, de schulden betaald en niemand beschadigd raakt, dan verwijten consumenten hem niks, vindt Branson.”

Lees ook:VerdienIdee: consulent voor ….party’s
Lees ook:Spaarrente op nul
Lees ook:Rijk worden met geld dat je niet hebt
Lees ook:Hoe betaal jij op vakantie?
Lees ook:Wie laat z’n geld nog bij Credit Europe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.