Geldbedrijf centraal: Postbank

Postbank leeuw naam

Voor geldbedrijf Centraal trap ik af met de Postbank. Waarom? Reclames die opvallen: leuke leeuw, het jeugdsentiment van "Giroblauw past bij jou", irritante Jan Mulder… Maar vooral het bericht van een tijdje geleden dat de merknaam Postbank gaat verdwijnen. En ook mijn adviseurservaringen met Postbank als hypotheekverstrekker.

Die merknaam eerst: Postbank als apart merk verdwijnt, heeft ING Groep besloten. Mijn eerste reactie was verbazing. Postbank is zo'n sterk merk en bedient zo'n compleet andere doelgroep dan ING Bank! De vraag is of die doelgroep qua rendement voor de groep wel zo interessant is. Mensen met alleen een betaalrekeningetje, geen grote spaar- of beleggingspotten en geen situatie om leningen aan te verstrekken… daar verdienen ze niet zoveel aan. Een betaalrekening aanhouden kost een bank alleen maar geld, is mij altijd verteld. Dus vanuit die hoek kan ik me voorstellen dat ze Postbank laten verdwijnen.

Wel heel lastig voor al die klanten… moeten dus een andere rekening gaan openen of worden automatisch ING klant. Met name ouderen die nu hun AOWtje nog bij het Postkantoor op de hoek kunnen opnemen maar niet in de buurt van een bankfiliaal wonen.

Dan mijn andere pet, die van hypotheekadviseur. In die hoedanigheid adviseer ik niet vaak een Postbank hypotheek. De voorwaarden vind ik niet geweldig, met name het terugverdienen van de startkorting bij aangaan van een nieuwe rentevastperiode. Denk je een goede hypotheek te hebben afgesloten, want de rente was zo laag, krijg je na 10 jaar een rentevoorstel waar je stijl van achterover slaat. Postbank is niet de enige die dat doet maar ik blijf dat schandalig vinden. Tenminste, als de klant er niet op gewezen is.

Heb jij iets te zeggen over de Postbank? Be my guest!

 Zie ook: Waarom Postbank z'n naam verandert

Lees ook:Postkantoren verdwijnen
Lees ook:Internetfraude bij Postbank niet altijd vergoed
Lees ook:Postbank moet blijven?
Lees ook:InterNIETbankieren bij Postbank
Lees ook:Overstappen van bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.