Garantie Icesave afgeslagen?

Garantie op spaargeld moet op de schop, vinden de bankenZou dit waar zijn? Ik lees in de Telegraaf: “Landsbanki zou tijdens de twee gespreksrondes, die plaatsvonden tussen 16 en 27 augustus, het aanbod hebben gedaan om voor elke vanaf dat moment binnengehaalde Nederlandse euro spaargeld ook een euro in een speciaal garantiefonds bij onze centrale bank te storten.” Dit omdat er een limiet was gesteld aan het kapitaal dat Icesave uit de Nederlandse spaarmarkt mocht halen, en die al heel snel overschreden was. DNB zou dit aanbod hebben afgeslagen.

Begrijp ik dit nou goed als ik concludeer dat er een garantiefonds voor Icesave-gelden had kunnen zijn bij DNB? Dat een groot deel van het geld dat nu ten laste van de andere Nederlandse banken en de Nederlandse staatskas uitbetaald wordt klaar had kunnen liggen? En belangrijker nog: dat er dus geld in een fonds had kunnen zitten voor de Icesave-spaarders die meer dan € 100.000 op de rekening hadden staan? Als dat waar is begrijp ik er erg weinig van… ik ben benieuwd of dit alleen sensatie is of werkelijk zo is gegaan.

Lees ook:Hoeveel blunders van DNB bij Icesave?
Lees ook:Voor wie moet onze garantieregeling gelden?
Lees ook:Er komen nog twee IJslandse spaarbanken aan
Lees ook:Bos buigt voor Rabo bij Icesave vergoeding
Lees ook:Hoop voor Icesavers met meer dan ton?

2 reacties op “Garantie Icesave afgeslagen?

  1. J. Enschede

    Dit is echt waar. Overigens is er geen grens gesteld door DNB, maar door Landsbanki zelf was er een prognose afgegeven. en er is nog meer waar: tussen 7 oktober en 13 oktober is er een (illegale) bewindvoerder geweest, die nog boekingen heeft gedaan. Mensen dachten op 7 oktober hujn geld veilig gesteld te hebben, werd het zo weer van de tegenrekening gehaald.
    DNB stond er bij en keek er na. 100K+ spaarders moeten ook volledig gecompenseerd worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. dario

      Zeker moeten alle mensen 100% terug krijgen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.