Woonlastenverzekering: let op wat je afsluit

Bij een hypotheekadvies komt heel vaak ook het onderwerp ‘woonlastenbescherming’ aan de orde. Terecht, want het risico op een flinke inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid is behoorlijk. Er is dus niets mis mee om dat af te dekken, helemaal als je ten opzichte van je inkomen zwaar financiert.

Het grote nadeel van het afdekken van dit risico is dat er zoveel slechte producten onder de verzekeringen zitten. Dat is voor een consument lastig te overzien en zelfs  voor adviseurs is het een flinke studie om ze naast elkaar te leggen. In dit artikel worden vier populaire woonlastenverzekeringen met elkaar vergeleken: die van Cardif, T@F, GEMA en Innofin. Heel interessant voor wie overweegt zo’n verzekering af te sluiten.

Mijn advies: wil je het risico van inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid/werkloosheid afdekken? Verdiep je dan goed in de verkrijgbare verzekeringen want als je in die situatie terecht komt wil je natuurlijk wel ook uitgekeerd krijgen. En vergeet ook niet: de provisies die tussenpersonen krijgen zijn bij sommige verzekeringen echt idioot hoog. Dat kan een reden zijn waarom je specifiek die polis geadviseerd krijgt!

Lees ook:Lenen aan banden
Lees ook:Provisies zij nog steeds te hoog
Lees ook:Toezicht op financieel adviseurs
Lees ook:AdvieSoap deel 16: Niet leuk maar wel belangrijk
Lees ook:Samen fulltime werken moet wel voor starters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.