ABN AMRO aangeklaagd voor valutering

Ze doen het echt! De Stichting Bankrente Terug is kennelijk zo overtuigd van haar zaak dat ze de ABN AMRO voor de rechter slepen. Daarmee willen ze onterecht betaalde rente door valutering voor rekeninghouders terugvorderen. Ik geloof er niet zo in dat dit een kans maakt. Valutering is een al heel lang bestaand verschijnsel waarvan ik me niet kan voorstellen dat de rechter opeens zal oordelen dat er terugbetaald moet worden. En zo wel… met hoeveel terugwerkende kracht dan? Ik ben benieuwd!

Lees ook:Geld terug voor Koersplan
Lees ook:Kort geding tegen Icesave
Lees ook:In Kassa : oneerlijke banken?
Lees ook:Stichting Bankrente Terug gaat voor “gestolen rente”
Lees ook:Gratis creditcard niet altijd gratis

2 reacties op “ABN AMRO aangeklaagd voor valutering

  1. lion

    Wij hebben vorig jaar al aangegeven dat we onze hypotheek gingen oversluiten bij een andere bank. Alles gedaan volgens de regeltjes en op 25-02-08 heeft de notaris netjes gezorgd dat de openstaande hypotheek afbetaald werd bij de ABN-AMRO. Hij vermelde dat iedere dag die later afbetaald zou worden ons 25 euro per dag aan dagrente zou kosten. Ons was al verteld dat we rekening moesten houden met 4 weken (??? en geen dagrente??) voordat we het opgebouwde geld uit de polissen terug zouden krijgen. We hebben het geld nog steeds niet en moeten bij onze nieuwe hypotheekverstrekker wel de rente over het totaal opgenomen bedrag betalen. Eerst vond de ABN AMRO het noodzakelijk meerdere keren te vragen (via brieven) of we dit echt wel zeker wisten (kon dat niet eerder)en toen ik vandaag belde vertelden ze me dat ze me niet kon garanderen dat het volgende week al gestort zou worden. Zoiets duurt nl nogal lang. Enfin… ik heb het gevoel dat we zelfs nu nog belazerd worden door de ABN AMRO en vraag me af wat we ertegen kunnen doen. Het kost ons momenteel veel geld!! Ik laat het er in ieder geval niet bij zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    @lion – Dat is geen nette gang van zaken bij ABN AMRO (al is het niet ongebruikelijk), maar het is niet waar het bij de valuteringsdiscussie om gaat. Dat gaat simpelweg om rentedagen die genomen worden bij overboekingen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.