€ 3 miljoen teveel parkeergeld… per week!

Dat de meeste mensen weleens te veel parkeergeld betalen is natuurlijk hartstikke logisch. Je gaat winkelen, weet niet hoe lang je wegblijft maar wilt in ieder geval geen bon achter je ruitenwisser vinden als je terugkomt. Dus betaal je ruim en ben je meestal te vroeg terug. En heb je dus teveel betaald. Als ik dan lees dat we met z’n allen per week op die manier 3 miljoen euro teveel betalen schrik ik dan toch wel. Want dát is veel geld!

Dit nieuws wordt natuurlijk niet zonder reden gebracht. Het is de uitkomst van een onderzoek van Park-line, een mobiele parkeerservice. Dan betaal je per telefoon, het werkt met aanmelden en afmelden. Dus zo betaal je nooit teveel en hoef je niet van tevoren na te denken hoe lang je auto er blijft staan. Vast heel handig en als het niet duurder is dan met muntjes of chipknip: waarom niet? Nou ja, bijvoorbeeld omdat het nog maar in 19 steden kan. Maar daar wordt natuurlijk aan gewerkt. Bijvoorbeeld door dit soort berichten in de media… slim!

Lees ook:Parkeren voor €10 per uur?!
Lees ook:Toeslag wordt aanslag
Lees ook:Spaar jij al voor de toekomst van je kind?
Lees ook:Geen dinges door betalingen
Lees ook:Nu halen, over een jaar betalen

3 reacties op “€ 3 miljoen teveel parkeergeld… per week!

  1. Patrick

    Of is dat artikel wat je hebt gelezen een redactionair stuk? Het zou zo maar kunnen dat de cijfers niet helemaal kloppen. Ik zou ook zo’n groot mogelijk bedrag noemen om zo mijn eigen dienst, waarbij de betaling ‘per seconde’ is, te promoten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Volgens mij wel redactioneel ja (kijk maar even achter de link in mijn verhaal). Al zegt dat niet veel volgens mij, want ik heb het idee dat redacties persberichten vaak klakkeloos overnemen. En daar maken allerlei bedrijven met al dan niet goede onderzoeken gebruik van.

        /   Beantwoorden  / 
  2. JG

    Of het niet duurder is, is maar de vraag. Je moet veelal een abonnement afsluiten, en/of maandelijks een bedrag betalen, en/of sms-jes sturen of mobiel bellen en dat is allemaal ook niet gratis. Jammer dat dit weer eens geprivatiseerd is, dat was de parkeermeter toch ook niet? Er zijn trouwens meerdere aanbieders, afhankelijk vd gemeente. Bijv in Amsterdam is het ook Parkmobile en Yellow Brick, ieder heeft zijn eigen tariefstructuur…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.