Geef mij m’n vliegtaks ‘ns ff terug…

Alle commotie die er in de afgelopen anderhalf jaar over vliegtaks is geweest… ik geloof niet dat ik er überhaupt ooit iets over geschreven heb. Wanneer was het ook alweer ingevoerd? Een jaartje geleden ofzo? In ieder geval alweer afgeschaft per 1 juli 2009. Wat een verspilling van energie, tijd en geld. En nu blijkt ook nog dat de reisbranche een beetje bovenop de gelden blijft zitten die al betaald zijn aan vliegtaks voor tickets vanaf 1 juli.

Ja, hoe zit dat eigenlijk? Wij vliegen eind juni naar Griekenland, maar in juli terug. Horen wij dan ook iets terug te krijgen of niet? Vast niet. Eerlijk gezegd ben ik niet van plan me druk te maken over die paar euro, maar toch. Als bedrijven een belasting innen die ze toch niet hoeven af te dragen is het natuurlijk wel zo netjes als ze dat bedrag dan netjes terugbetalen aan de reiziger.

Bij ons stelt het ook niet zoveel voor. Waar het gaat om lange vluchten, dan zijn het toch interessante bedragen. En eigenlijk is het voor ons nog makkelijk om de reisbranche aan te spreken op het achterhouden van de vliegtaks-bedragen. Voor mensen die vanuit het buitenland tickets van en naar Nederland hebben geboekt is het nagenoeg ondoenlijk. Daarom heeft Nyoman Smeenk een website opgericht: www.ikwilmijnvliegtaksterug.nl. Niet alleen voor buitenlandse boekers overigens, ook jij kunt je er aanmelden. Wat me niet duidelijk wordt is wat de Stichting Go Dutch die op de site genoemd wordt aan kosten in rekening brengt. Niets? In de voorwaarden zie ik er zo snel niets over en ook niet in de FAQ. Heeft iemand zich hier toevallig verder in verdiept?

Lees ook:Uw vakantie annuleren, wie betaalt de kosten?
Lees ook:Automatische fouten van de fiscus
Lees ook:Voorlopige teruggave verlagen
Lees ook:Vakantiedagen sneller op maken
Lees ook:Fiscus verstuurt foute aanslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.