Kun jij rijden voor 19 cent per kilometer?

De kilometervergoeding die je onbelast mag krijgen van je werkgever is al sinds 2006 ongewijzigd: 19 cent per kilometer. Dat is eigenlijk heel raar. Er wordt geen rekening gehouden met de torenhoge brandstofprijzen. Ze zeggen alleen een inflatiecorrectie toe te passen – dat betekent in ieder geval dat er volgend jaar een cent bij zou moeten komen. Maar of dat ook gaat gebeuren?

Ik weet niet of jij dekkend kunt autorijden voor 19 cent per kilometer maar velen volgens mij niet! Tja, als je met het openbaar vervoer reist krijg je de werkelijke kosten belastingvrij vergoed. Je hebt dus een keuze, maar die auto is zo lekker comfortabel.

Lees ook:Parkeren voor €10 per uur?!
Lees ook:Tweedehands Bugatti Veyron kopen
Lees ook:Nu halen, over een jaar betalen
Lees ook:Prinsjesdag in de ogen van…
Lees ook:Geen wegenbelasting meer!

3 reacties op “Kun jij rijden voor 19 cent per kilometer?

  1. antonie

    DAt je de keuze hebt tussen OV en auto is niet altijd zo vanzelfsprekend. Niet overal kun je namelijk met het OV komen. En soms heb je dan 2 keer zoveel reistijd per dag nodig. Is niet leuk als je al ver van huis moet werken (ook hierin heb je niet altijd een keuze). Als je dan moet kiezen tussen 4 uur of 2 uur reistijd per dag, en je hebt een gezin, wat doe je dan ? Bovendien is het OV soms ook nog veel duurder en lang niet iedere werkgever vergoed reiskosten .Ze zijn het namelijk NIET verplicht. Uit eigen ervaring weet ik dat een werkgever soms ver beneden de 0,19 cent per km gaat zitten en dan ook nog slechts een max. aantal km. per dag vergoed .

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    Antonie gaat er vanuit dat een werkgever moreel verplicht is alle reiskosten te vergoeden. Wat een onzin ! In sommige beroepen wordt een auto ter beschikking gesteld, en soms kleding, telefoon e.d. Maar dat zijn zaken die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van dat beroep en waar de werkgever de kosten ervan doorbelast aan zijn klant.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lisa

    @Peter. Dat jij boter op je hoofd hebt is wel meer dan duidelijk. Van welke planeet hebben ze jou weer gehaald? In 80% van de beroepsgroepen wordt er geen auto/kleding etc. beschikbaar gesteld door de baas, maar men verwacht wel dat je op tijd en gekleed op je werk verschijnt. Een OV is voor de baas lekker aantrekkelijk (100$ aftrekbaar van de winst, en km vergoedingen niet maximaal)
    Het gaat niet om een morele verplichting, het gaat om een visuele cirkel die je beter niet zou willen onderbreken. Immers, waar is een baas zonder zijn/haar werknemers, en visa versa!
    Ter informatie, gemiddeld wordt er, als er al km vergoeding wordt betaald, 13 cent per km vergoed. Neem jij maar het openbaar vervoer met alle risico’s die daar bij horen (veel bazen zullen je dat trouwens niet eens in dank afnemen, denk na en je weet waarom, flexibiliteit bv…), of behoor jij tot de groep overbetaalde baan om de hoek (semi)ambtenaren?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.