De gunfactor bepaalt de boete

Volgens Prof. mr. Pieter van Vollenhoven moeten agenten in de toekomst zelf de hoogte van een verkeersboete kunnen bepalen. Onze agenten krijgen dan dezelfde rechten als de douanebeambten in de vroegere Oost-Europese landen.

Agenten blijken zich vaak bezwaard te voelen om de te hoge boetes uit te delen. Door de hoge boetes zijn de geldelijke sancties voor overtredingen vaak te hoog. Volgens de heer Van Vollenhoven moeten wij in de toekomst gaan onderhandelen met de agenten. Dit doet mij denken aan de douanebeambten in de Oost-Europese landen die met een fles drank om te kopen waren om het proces te versnellen.

Het zal toch niet zo worden dat de gunfactor een rol gaat spelen bij het bepalen van een boete. Een dergelijke verantwoordelijkheid moet ook niet bij de agenten worden neergelegd. Naar mijn mening gaat dat hun gevaarlijke beroep nog gevaarlijker maken. Indien ik een boete krijg van €100 en ik weet dat mijn buurman gisteren voor hetzelfde vergrijp een boete heeft gekregen van €50, dan voel ik mij belazerd.

Het plan is te belachelijk om doorgevoerd te worden.

Lees ook:Europese regels voor lenen beter!
Lees ook:Bijstandsuitkering voor Polen
Lees ook:Politieagenten mogen geen schulden hebben
Lees ook:Belastingaangifte insturen vóór 1 april
Lees ook:Boetes gaan met 20% omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.