Nederlandse selectie voor WK €201 miljoen waard

oranjeSinds afgelopen donderdag is duidelijk wie er mee gaan naar Zuid-Afrika om te proberen om de wereldtitel voetbal naar Nederland te halen. Onze voetballer hebben de competitie afgerond bij hun club ergens in Europa.

Naast het feit dat zij goed kunnen voetballen, puilen hun spaarrekeningen ook uit. Ondanks een slechte financiële positie van de clubs, betalen sommige Spaanse, Engelse en Italiaanse voetbalclubs de voetballers vele miljoenen per jaar. Op Quotenet.nl vond ik een artikel waaruit blijkt dat onze bondscoach, Bert van Marwijk, spelers geselecteerd heeft met een totaal vermogen van maar liefst €201.000.000. Dit is een zeer hoog bedrag, toch is de waarde van de selectie €65 miljoen lager dan twee jaar geleden. Dit komt doordat twee vermogende Nederlandse voetballers er nu niet bij zitten, namelijk Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar

Vermogen van de voetballers
Ruud van Nistelrooij heeft volgens Quote een vermogen van €48 miljoen. Keeper Van der Sar zit lager met een vermogen van €33 miljoen. De rijkste voetballer die wel meegaat naar Zuid Afrika is Arjen Robben met een vermogen van €26 miljoen. De andere drie toppers zijn Wesley Sneijder met €11 miljoen, Rafael van der Vaart met €23 miljoen en Robin van Persie met een kapitaal van €15 miljoen.

Nu maar hopen dat zij zich nog meer gaan verrijken door de WK-bonus op te strijken.

Lees ook:Best verdienende Nederlandse sporters
Lees ook:Inkomen van voetballers Nederlands elftal – WK 2014
Lees ook:Quote 500: toch geen Scheringa
Lees ook:Geldgezicht: Tiger Woods
Lees ook:Slechte economie maar een gevulde spaarrekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.