Slechte economie maar een gevulde spaarrekening

Wat betreft de economie hebben wij veel te klagen, maar volgens HP/de Tijd hebben wij een gemiddeld vermogen van €68.756.

Uit onderzoek van Global Wealth Report blijkt dat Nederlanders de op vier na rijkste bewoners van de wereld te zijn. Alleen de Japaners, Amerikanen, Zwitsers en Belgen doen het beter. In het onderzoek is niet alleen gekeken naar het spaargeld en het belegd vermogen, maar bijvoorbeeld ook naar vermogen in levensverzekeringen en pensioenen. Volgens het onderzoek bezitten wij 12% meer in vergelijking met één jaar geleden. Deze stijging wordt voor een groot deel veroorzaakt door de stijgende beurskoersen.

De Zwitsers blijken de meest vermogende mensen te zijn. Hun gemiddelde vermogen bedraagt €141.895. Inwoners van Kazachstan zijn het armst met een vermogen van slechts €630 per inwoner.

Nederlanders hebben hun vermogen vooral zitten in spaarpolissen en pensioenfondsen. Ongeveer 64% van het vermogen zit in ons pensioen en in de polissen. Het grote vermogen in de spaarpolissen wordt veroorzaakt door de in het verleden populaire hypotheekvormen. In de spaarhypotheek en de levenhypotheek wordt er gespaard om op de einddatum de schulden af te kunnen betalen.

Lees ook:Moet je slim zijn om rijk te worden?
Lees ook:Quote 500: toch geen Scheringa
Lees ook:Uitvaartverzekeraars in opspraak
Lees ook:Kenmerken van een miljardair
Lees ook:Inflatie hoger dan spaarrente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.