Geen gePIN op zondag

Whow – dat het bestaat zeg… een dorp in Nederland waar je op zondag gewoon niet kunt pinnen! Het Zeeuwse dorp Scherpernisse beschikt over één geldautomaat. En nee, die is niet leeg doordat iedereen zoveel heeft gepind op zaterdag. De stekker wordt er op zaterdagavond laat gewoon uitgetrokken! De eigenaar van het pand waarin de Rabo-automaat zich bevindt is streng gereformeerd en hecht sterk aan zondagsrust. Dus moet je maar zorgen dat je geld in je portemonnee hebt, want flappentappen is er op zondag niet bij. Of je moet naar een volgend dorp toe natuurlijk.

Lees ook:Gek geldbericht: dubbel uitbetalende geldautomaat
Lees ook:Fijn hyven met de Rabo?
Lees ook:Geld verdienen aan je kinderen
Lees ook:Interview met Icesave-directeur
Lees ook:Dan maar contant betalen?

3 reacties op “Geen gePIN op zondag

  1. Fred Wijma

    Dit is volstrekt ontoelaatbaar. Een pinautomaat is een dienstverlening van banken die door iedereen gedurende 24 uur per dag 7 dagen per week gebruikt moet kunnen worden. Waar haalt hij de arrogantie vandaan om anderen te beletten van die dienstverlening gebruik te maken op momenten waarop het hem niet past. Dan gaat-ie maar wat anders doen: zakkies plakken of zoiets …

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Joh, Fred, wind je niet zo op. Ik had nog nooit van Scherpernisse gehoord. Zal me volslagen worst wezen of ze daar niet kunnen pinnen op zondag.
      Ik heb begrepen dat je er respect voor moet hebben als een ander moeilijk wil doen.
      Jij klinkt als iemand die op zondag met een spandoek naar Scherpernisse rijdt… :-)
      WIJ WILLEN PINNEN!
      :-D

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fred Wijma

        Met een spandoek naar Scherpernisse rijden en dat op zondag?! Nee, toch maar niet: krijgt die arme man prompt een rolberoerte ;-) )

        Waar het mij om gaat is, dat iemand “in zijn wijsheid” besluit dat er niet mag worden gepind op zondag, omdat het niet strookt met zijn opvattingen. “De arrogantie van de macht” om het maar eens flink aan te dikken, en daar heeft men in bepaalde christelijke kringen nog wel eens last van.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.