Premie.nl maakt slimme deal met Marktplaats

Premie.nl heeft slimme deal gesloten met MarktplaatsDat vind ik dus een slimme deal! Premie.nl, vergelijker voor autoverzekeringen, heeft een deal gesloten met Marktplaats.nl. Bij alle auto’s die te koop aangeboden worden op Marktplaats zal standaard een premievergelijking plaatsen voor de autoverzekering. Dat zal ongetwijfeld een flink aantal extra vergelijkingen opleveren voor Premie.nl. Heb je dan meteen de beste autoverzekering te pakken?

Geen idee, ik heb me nooit goed verdiept in alle verschillende vergelijkers die er zijn. Jullie weten dat ik een fan ben van Independer maar of de uitkomsten daar anders zijn? Geen idee… misschien moeten jullie dat maar gewoon eens uitproberen.

Lees ook:Premies autoverzekeringen fors gedaald
Lees ook:Leeftijd bepaalt beste keuze
Lees ook:Is het echt zo erg met de Belastingdienst?
Lees ook:De economie uitdagen door te gaan lenen?
Lees ook:Een bijbaantje of het ondernemerschap

10 reacties op “Premie.nl maakt slimme deal met Marktplaats

  1. Erik

    Beste Anneke,
    De verschillen tussen Premie.nl en Independer zijn:
    - Indender vergelijkt 90 aanbiedingen, Premie.nl 12.000
    - Independer vergelijkt alleen verzekeringsmaatschappijen, Premie.nl verzekeringsmaatschappijen en meer dan 1.000 tussenpersonen
    - Independer is een tussenpersoon en geen onafhankelijke consumentenorganisatie (zo profileren ze zich)
    - Independer ontvangt provisie of € 190 euro per afgesloten autoverzekering. Premie.nl ontvangt advertentie inkomsten, maar vergelijkt iedereen met naam en toenaam ongeacht of deze partij adverteert.

      /   Beantwoorden  / 
  2. AardigZeker.nl

    Beste Anneke,

    Independer ‘pakt’20% provisie van een tussenpersonenverzekeraar of € 190 van directe verzekeraars als OHRA, CB of FBTO.
    Aardigzeker.nl doet ‘het’ voor 5% en als het via premie.nl loopt slechts 2%. Dus verder kijken dan Independerneus lang is. Als je echt goed vergelijkt, kan het haast niet anders dat je fan van ons wordt.

    Gr.
    Egbert Broers

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mark

    Premie.nl is niet de meest gebruiksvriendelijke site. Het is mij niet gelukt een offerte op mijn scherm te krijgen. Veel advertenties en rete trage site. Sessionerrors.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mervin

    Alles goed en wel, maar Independer staat niet vol met advertenties en heeft goede prijzen. 12000 aanbiedingen bij premie.com? ja bij clubs uit Groningen of Limburg met allemaal dezelfde verzekering. Wel offerte aangevraagt, ik gun ze een kans. maar heb geen flauw idee hoe nu verder en wie mij maandag gaat bellen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Anneke Ranzato (redactie)

    Ik ben heel benieuwd Mervin! Inderdaad leuk die 12.000 aanbiedingen, maar uiteindelijk komen ze toch bij diezelfde verzekeraars terecht als die bij Independer. Met misschiet wat afwijkende prijzen door volmachtverzekeringen met extra kortingen?
    Wat betreft de inkomsten: ik vind het niet interessant wie er meer verdient op eenzelfde verzekering. Waar het mij om gaat is dat de klant de beste verzekering voor de beste prijs krijgt. Als de tussenpersoon daar ruim op verdient vind ik dat prima, als de advisering maar niet gestuurd wordt op die inkomsten. En dat is bij Independer in mijn ogen in ieder geval niet aan de orde.
    Tot slot: dat Independer optreedt als tussenpersoon is op geen enkele manier een geheim. Dat ze vaak in de media komen als expert op het gebied van financiële producten en vergelijkingen is toch alleen maar heel goed gedaan? Dat betekent dat de media Independer als expert zien… daar zou iedere tussenpersoon voor tekenen denk ik!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Alex

    Hallo!

    Het is leuk, al die vergelijkers, maar kijk ook eens op de sites van de kleinere verzekeraars! Vaak krijgt u daar een veel betere deal! Een mooi voorbeeld: http://www.zelf.nl

    Groeten,

    Alex

      /   Beantwoorden  / 
    1. Egbert

      Zelf = Reaal, kleine verzekeraar? Hoezoo!!

        /   Beantwoorden  / 
  7. Independerneus

    Even met mijn 9 jaar oude Espace Zelf.nl, Independer.nl en Aardigzeker.nl bezocht. Premie.nl ook geprobeerd, maar na een tijdje wachten op het zoekresultaat helaas een melding dat “de berekening vanwege een storing niet succesvol kon worden afgerond”……

    Maar goed de “scores” voor WA en WA+:
    Zelf: 18,52 en 25,02
    Independer: 10 en 15
    Aardigzeker: 13,94 en 15,75

    Aardigzeker en Independer ontlopen elkaar dus niet zoveel (voor WA+ in ieder geval), maar om zelf.nl nou een betere deal te noemen? Voor mij niet echt! ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Independerneus

    Ik heb de sites bezocht en de gegevens betreffende mijn auto ingevuld, ik ben niet langs de verschillende bedrijven gereden uiteraard…… ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  9. Marc

    Update voor je 9 jaar oude espace van premie.nl voor iemand uit 1975 met 9 schadevrije jaren.

    WA + Beperkt Casco 9,47
    WA 7,79

    Prijs zegt natuurlijk niet alles, je moet ook naar de voorwaarden kijken :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.