Snijden in de zorgtoeslag

Bij de introductie van de huidige zorgverzekering in 2006 heb ik al voorspeld dat het een foute beslissing was voor de lage inkomens. Deze groep is eerst volledig gecompenseerd voor de hogere lasten ten opzichte van de ziekenfondsverzekering, maar de laatste jaren is er al fors gesneden in de zorgtoeslag. Verdere beperkingen zullen er doorgevoerd worden per 2015.

Tot 2006 hadden de lage inkomens recht op de sterk gesubsidieerde ziekenfondsverzekering. Werknemers met een hogere inkomen en zelfstandigen waren veroordeeld tot de particuliere ziektekostenverzekering. Bij de introductie van de huidige zorgverzekering werden de lagere inkomens gecompenseerd, maar uiteraard kun je wachten op beperkingen. De zorgtoeslag gaat per 2015 weer eens versoberd worden.

Hierover zijn de regeringspartijen eens geworden met oppositiepartijen D66, SGP en de ChristenUnie.

Dit zal weer ten koste gaan van de zwakkeren in onze samenleving. Hierbij kun je denken aan ouderen met een slecht pensioen en chronisch zieke mensen die al van een laag inkomen rond moeten komen. Door de zorgtoeslag te beperken, wordt er eigenlijk een deel van het maandelijks inkomen weggenomen.

Waar houdt het snijden op?

Lees ook:Zorgverzekering in stapjes steeds duurder
Lees ook:Zorgpremies per 2010 omhoog!
Lees ook:BTW omhoog, loonbelasting omlaag
Lees ook:Het trucje met de zorgverzekering
Lees ook:Betaling van de zorgpremie blijft achterwege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.