PGGM stort zich in spaarstrijd – serieus?

PGGM stort zich in spaarstrijd?Nog niet zo lang geleden kwam er een nieuwe speler op de spaarmarkt: Loyalis. De vrij opvraagbare spaarrekening van Loyalis Sparen & Beleggen (in samenwerking met KAS Bank) geeft in vergelijking met andere Nederlandse partijen een scherpe rente van 4,6% (op dit moment). Daarom verbaas ik me over de actie die PGGM nu inzet met het introduceren van PGGM Vrij Sparen. Dit pensioenfonds voor de zorg wil ook spaargeld binnenhalen. Alleen het rente-aanbod dat ze neerleggen…

…daar word ik dan dus niet warm van. Een rente van 4,1%, hoeveel spaargeld denken ze daarmee binnen te slepen? Okay, het is ruim meer dan wat de grootbanken vergoeden op spaarrekeningen. Maar als mensen hun spaargeld daar nu nog hebben staan zijn ze wellicht niet door renteverschillen te overtuigen.

Waar ze misschien op inzetten is de naam van betrouwbaarheid. PGGM is immers een pensioenfonds en volgens mij met een aardig sterke naam bij haar deelnemers. De prijsvechters op de spaarmarkt zijn steeds onbekende, vaak buitenlandse namen. Er zijn duidelijk veel mensen die daar niet genoeg vertrouwen in hebben om hun zuurverdiende spaarcentjes er te stallen. Dus misschien dat de aardige rente in combinatie met het vertrouwen in de naam dan toch tot het overhevelen van het spaargeld zal aanzetten?

De rekening is er speciaal voor medewerkers in de sector zorg en welzijn. En wat is nou extra grappig? Ook PGGM werkt – net als Loyalis – samen met KAS Bank. Alleen met een half procent lagere rentevergoeding. Kan ik concluderen dat de medewerkers in de zorg hiermee een extra vingerkootje uitgedraaid wordt?

Lees ook:Sparen is volop in het nieuws
Lees ook:Nu ook sparen bij MoneYou
Lees ook:Spaarrekening bij LeasePlan Bank?
Lees ook:Centraal Beheer vliegt hoger dan Icesave: 5,27%
Lees ook:MoneYou verlaagt spaarrente beperkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.