Beurstop en flop in 2008

Beurstop of -flop in 2008Voor de actieve beleggers onder ons een voorspelling van Mathijs Bouman op Z24. Beurstoppers voor 2008 zullen in zijn ogen zijn: Corporate Express, Randstad, USG People en Logica. Als verliezers voor het volgend jaar voorspelt hij Boskalis, TomTom, Arcelor Mittal en Fugro. Hij maakt er een heel verhaal van maar geeft aan het eind van het artikel toe dat de genoemde toppers de fondsen zijn die in 2007 de grootste verliezen boekten. En andersom zijn de verliezers de bedrijven die in het afgelopen jaar het best presteerden. Daar zit waarschijnlijk wel iets in: ondergewaardeerd en overgewaardeerd met een dikke kans op correctie. Whow, het klinkt net of ik er verstand van heb!

Lees ook:Rijkdom in je schoot geworpen
Lees ook:Beste aandelen en slechtste aandelen van 2010
Lees ook:Oppassen voor rode cijfers bij groen beleggen
Lees ook:OverGeld product van de maand: Bonus Airbagcertificaten
Lees ook:Wat gaat mijn zorgverzekering kosten in 2011?

Eén reactie op “Beurstop en flop in 2008

  1. Ron

    Een koers wordt bepaald uit vraag en aanbod van ‘de massa’. Allemaal mensen met (verantwoordelijkheid voor) geld en mensen die daar een mening over op na houden. Nou komt er een of andere Piet Puk (vul naam in van willekeurige zogenaamde ‘beleggingsgoeroe’) en die gaat vertellen dat hij het weet en dat iedereen anders, de massa die de prijs heeft bepaald, er naast zit.
    Persoonlijk heb ik daar grote moeite mee. Zeker als achteraf blijkt dat de spreekwoordelijke dronken aardbei (dolfijnen, apen) beter belegt dan die beursgoeroes…
    Echt, die zogenaamde ‘beurstips’ kunnen me gestolen worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.