Werklozen moeten aan de slag!

De Telegraaf vandaag met een grote kop op de voorpagina: Baanplicht voor WW-ers. Als je in de WW zit en na een jaar nog geen werk gevonden hebt, word je verplicht om een baan onder je niveau te accepteren. Tot nu toe hoefde je alleen passende arbeid (zelfde opleidingsniveau) te accepteren.

Bij erg lage inkomsten wordt je salaris wel aangevuld tot het eigenlijke WW-niveau. Het gaat op dit moment om een groep van 29.000 mensen, 15% van alle mensen die in de WW zitten.

Persoonlijk vind ik dit een prima plan. Als je met je academische maar praktisch nergens bruikbare opleiding geen baan kunt vinden, dan moet je maar iets anders gaan doen. Ik ben wel benieuwd hoe de uitwerking eruit gaat zien. Want ook op dat lagere niveau moet je nog maar werk zien te vinden. Hoger opgeleiden hebben vaak het probleem dat ze wel solliciteren op banen van bijvoorbeeld MBO niveau – maar dan afgewezen worden omdat ze “te goed” zijn. Met de motivatie: u bent snel weer weg naar een betere baan. En hoe gaan ze controleren dat je een baan kunt krijgen? Ik ben héél benieuwd!

Lees ook:Een andere baan niet kunnen betalen
Lees ook:Werken niet altijd aantrekkelijk voor gerechtigde op een WW-uitkering
Lees ook:Wat gaan we doen met de levensloopregeling?
Lees ook:Pensioenopbouw op je loonstrook
Lees ook:Bijstand en dwangarbeid

Eén reactie op “Werklozen moeten aan de slag!

  1. Peter

    Laat ook die werkloze wachtgeldtrekkers vooral niet buiten beschouwing! Die hoeven vaak niet eens te soliciteren, alleen maar parasiteren met regelingen die ze voor zichzelf bedacht hebben. Verander de wereld en begin bij jezelf zou ik zeggen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.