Vanavond in Kassa: verlengingstarief hypotheken

Vanavond wordt in Kassa nog maar eens aandacht besteed aan de rentetarieven die banken je aanbieden als de rentevastperiode van je hypotheek afloopt. Ik roep er zo af en toe al iets over: er zijn nog steeds banken die voor nieuwe hypotheken een tijdelijke rentekorting aanbieden. Dat is niet altijd even duidelijk in de offerte, maar het betekent wel dat je na het verlopen van de eerste rentevastperiode die korting kwijt bent. Dan ga je de reguliere tarieven betalen en die blijken vaak in de markt niet bepaald concurrerend te zijn.

Dit verschijnsel is niet meer van deze tijd, het zou een goede zaak zijn als de laatste banken die het nog hanteren daarmee zouden stoppen. Maar ja, het is in feite het uitmelken van de klanten. Want heb je de hypotheek ergens eenmaal lopen, dan moet je flinke kosten maken om hem weer over te sluiten naar een ander. Daarvoor is het renteverschil dan vaak net weer niet groot genoeg. Dus accepteer je het rentevoorstel maar…

Mijn advies: vraag bij een hypotheekofferte altijd na of er verschillende tarieven zijn voor bestaande en nieuwe relaties. Dan weet je in ieder geval waar je voor tekent. Het zou kunnen zijn dat de aanbieder die nu 0,1% hoger zit in rente, maar doorlopend scherp in de markt staat, een veel betere keuze is.

Zeker weten doe je dat echter nooit. Je weet immers niet wat de tarieven van jouw hypotheekverstrekker zullen zijn op het moment dat jij de rente moet verlengen. Misschien zijn ze dan niet meer actief om nieuwe hypotheken binnen te halen en dus ook neit scherp in de markt. Dat hebben bijvoorbeeld mensen die in het verleden een hypotheek hebben afgesloten bij GMAC Hypotheken.

Lees ook:Hypotheekrente tijdelijke korting
Lees ook:Politiek gaat iets doen aan verlengingstarief hypotheken!
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Argenta
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Sparck en ELQ Hypotheken
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Obvion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.