Geldgezicht: Joop van den Ende

Hij is niet direct betrokken bij de financiële wereld maar hij heeft genoeg (met) geld (te maken) om tot Geldgezicht gebombardeerd te worden. Bovendien heeft hij door de redactie van Elsevier de titel Nederlander van het jaar 2007 gekregen. Hij staat met een geschat vermogen van 1,5 miljard op nummer 15 in de Quote 500. Overigens is hij zelf niet meer heel actief in zijn bedrijven, gezondheidsproblemen hebben hem gedwongen rustiger aan te doen.

Joop van den Ende verdient niet alleen veel geld met zijn bedrijven Joop van den Ende Theaterproducties en Stage Entertainment. Hij is ook betrokken bij vastgoedprojecten via Living City Property Performance. Én hij neemt deel in Van den Ende & Deitmers bv, die via de fondsen Crossmedia Fund en Crossborder Fund investeert in mediabedrijven met internationale groeiplannen. Grappig detail is dat dit fonds 30% van de aandelen heeft van Eyeworks. Je weet wel, het bedrijf van Reinout Oerlemans dat zo goed opbokst tegen John de Mol. Hij pompt ook behoorlijke bedragen terug in projecten voor kunst en cultuur via de VandenEnde Foundation. Een ruime 90 miljoen euro per jaar is zeker niet niks. Het kapitaal van de Foundation komt voort uit de verkoop van de aandelen van Endemol in 2000.

Je zou bijna denken dat alles wat Joop van den Ende aanraakt vanzelf goud wordt. Maar nee, dan moet je even terugdenken aan de TV-zenders TV10 en Sport7. De flopten en verdwenen alweer snel. Op televisiegebied is zijn slimste zet waarschijnlijk geweest om in 1994 te gaan samenwerken met zijn grootste concurrent John de Mol. Endemol maakte enorm veel succesvolle programma’s en kon daardoor voor een waanzinnig bedrag verkocht worden aan het Spaanse Telefonica. De verkoop die van Joop een miljardair maakte.

Een uitgebreider portret van Joop van den Ende vind je bijvoorbeeld op Planet.

Lees ook:Moet je nu aandelen gaan kopen?
Lees ook:Geldgezicht(en): Brangelina (FILMPJE)
Lees ook:Onderwereld betrokken bij Easy Life en John Wolbers?
Lees ook:Aandelen, goud of spaarrekening?
Lees ook:Een rente van 9,5%….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.