Geldbedrijf centraal: ING Bank

Blauwe leeuw wordt oranjeDeze week heeft ING het nieuwe bankmodel gepresenteerd, dat zoveel mogelijk klanten moet behouden als per 1 januari 2009 ING Bank en Postbank gefuseerd zijn. De blauwe leeuw verdwijnt, de oranje leeuw moet de brul overnemen. Overigens gaan ze wel 38 kantoren in kleine plaatsen sluiten, dat is weer minder. Ik ben heel benieuwd of en hoe het gaat werken na de fusie. Het publiek van Postbank is toch duidelijk een ander dan dat van ING Bank.

Dat realiseren ze zich zelf natuurlijk ook wel en brengen het positief met : "het blijft een grote internetbank met veel gemak, maar men kan ook deskundig persoonlijk advies krijgen op het gebied van hypotheken, beleggen en pensioen". En de zakelijke Postbankklant kan gaan profiteren van de MKB achtergrond van ING (immers voorheen Nederlandse Middenstands Bank). Kortom: iedereen gaat erop vooruit… zeggen ze.

Hoe zal het gaan met kostenniveau's. Het aanhouden van een rekening (particulier én zakelijk) bij ING is volgens mij een stuk duurder dan bij Postbank. Gaan de Postbankklanten naar het ING kostenniveau? Zullen ze blij van worden!

De fusiebank zal overigens hard gaan snoeien in het assortiment aan spaarrekeningen. Dat is geen slecht idee: er schijnen nu in totaal 71(!) verschillende spaarrekeningen te zijn. Dat gaan ze terugschroeven naar 21. Nog steeds een behoorlijk aantal voor één bank lijkt me.

Zie ook: Geldbedrijf centraal: Postbank

Lees ook:Geldbedrijf centraal: Postbank
Lees ook:Rentebericht: trucs met spaaraanbiedingen
Lees ook:InterNIETbankieren bij Postbank
Lees ook:Postbank verdubbelt spaarrente
Lees ook:Fortis en mijngeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.