Telefoon kopen of abonnement afsluiten?

 

Eén van de nieuwste smartphones kopen kost u tussen de € 400 en € 700. U kunt ze gratis krijgen bij het afsluiten van een duur abonnement. Ik neem de proef op de som en ik ga voor de Samsung Galaxy s2.

Via Kieskeurig.nl heb ik eerst gekeken wat de laagste prijs is voor het toestel. Ik kom uit bij een internetwinkel die de Samsung Galaxy s2 kan leveren voor € 452 inclusief verzendkosten. Bij deze telefoon ga ik een sim-only abonnement afsluiten met toegang tot het internet. Via Simyo.nl kom ik op een bedrag per maand uit van € 11,94 (250 min/sms + internet tot 1 Gb met download snelheid 1 Mbit).

Uitgaande van een periode van twee jaar, zijn de totale lasten: € 11,94 x 24 = € 286,56 + € 452 = €738,56

Gratis Samsung Galaxy s2 bij abonnement
Nu ga ik op zoek naar de goedkoopste abonnement waar ik de Samsung Galaxy s2 gratis bij krijg. Ik ga uit van de tarieven die ik heb aangetroffen op Tele2.nl. Het toestel wordt gratis weggegeven bij een voordeelbundel van 500 minuten. Zoveel minuten heb ik niet nodig, maar een andere keuze is niet mogelijk in combinatie met de gratis telefoon. Daarnaast kies ik voor sms bundel 50 (€ 2,50 per maand) en internet 1 gb (€ 5 per maand en het tweede jaar € 15).

In totaal kom ik op € 25 per maand in het eerste jaar en € 55 in het tweede jaar. De verzendkosten en aansluitkosten bedragen in totaal € 31,90

Kosten in het eerste jaar: 12 x € 25 = € 300 + € 31,90 = € 331,90
Kosten in het tweede jaar: 12 x € 55 = € 660
Totaal over twee jaar gerekend: € 991,90

Conclusie: U kunt beter een los toestel kopen. Er zullen wel goedkopere abonnementen te vinden zijn met een gratis Samsung Galaxy s2, maar het verschil in deze vergelijking is zo groot dat ik de conclusie durf te trekken dat abonnementen met “gratis” toestellen veel te duur zijn.

Lees ook:Samsung Galaxy Note II – Kijken in de winkel, kopen op het internet
Lees ook:Besparen op mobiele telefonie
Lees ook:Geld besparen: een abonnement zonder gratis smartphone
Lees ook:Bespaartip: gratis af te halen
Lees ook:Hoe kun je besparen op je telefoon kosten

4 reacties op “Telefoon kopen of abonnement afsluiten?

  1. Rik

    ik dacht inderdaad aan precies dezelfde keuze, en kon idd niets anders vinden dat goedkoper was voor mijn doen. weinig bellen, maar wel gewoon internet =) .

      /   Beantwoorden  / 
  2. telefoonabonnementen vergelijken

    De samsung galaxy s2 is echt goed ! Een goede telefoon keuze al zeg ik het zelf!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sim Only Internet

    Het is inderdaad een stuk goedkoper om een los toestel + sim only internet te kopen.. Ik denk dat veel mensen geen zin hebben om dit zelf uit te rekenen :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. jasper

    Dit klopt bijna altijd maarrrrr reken het zelf wel even goed uit! Ik wilde een galaxy note 2, die kost los bij een betrouwbare internetwinkel min. 550 euro. Het simyo (jaar)abonnement dat ik wilde kost zo’n 17 euro per maand. 17 x 24 + 550 = 958 euri. Toen kwam ik op gsmvergelijker.nl en vond daar een abonnement van 38 euro per maand (2 jaar) met gratis toestel. 38 x 24 = 912. Tel daarbij op dat ik meer mbs heb bij het tweede abbo (1500 vs 1000 mb) en sneller internet. Let wel; dit was het enige abbo wat echt goedkoper was dan een los toestel kopen. Kortom: grondig onderzoek doen voor je tot aanschaf overgaat!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.