Geldbedrijf centraal: Argenta

De naam Argenta zie je regelmatig langskomen in mijn verhalen. Maar wie of wat is dat eigenlijk? Argenta is een bank die groot is in België en haar best doet om dat ook in Nederland te worden. Argenta Nederland heeft dan ook als slogan: “Een combinatie van Belgische bescheidenheid en Hollandse spaarzaamheid.” Het veroveren van markt in Nederland doen ze vooral door hun prijsstelling.

Argenta hypotheken staan in de markt al heel lang bekend als altijd erg scherp getarifeerd. Qua acceptatienormen houden ze zich strak aan dat wat volgens NHG mag – ook voor hypotheken boven de NHG grens. Afwijkingen hoef je eigenlijk niet te vragen want daarop maak je weinig kans. Maar heb je een hypotheek nodig die in alle opzichten netjes aan alle normen voldoet, dan heb je met de Argenta hypotheek een prima financiering.

De laatste jaren timmeren ze ook aan de weg om spaargelden binnen te halen met een voor Hollandse begrippen hoge rente op hun internetspaarrekening. Argenta heeft ook een internetbetaalrekening die geheel gratis is – daar schreef ik pas nog over. Ze stellen in een artikel op Overgeld ook vrij duidelijk dat Argenta het onzin vindt dat Nederlandse banken kosten in rekening brengen.

Argenta werkt alleen via tussenpersonen in Nederland. Oók voor het afsluiten van een spaar- of bankrekening kun je niet op Internet terecht, maar moet je naar één van de vele tussenpersonen die dat voor je kunnen regelen. Als de rekening eenmaal is afgesloten gaat alles wel via Internet.

Lees ook:Bespaartip: gratis bankieren
Lees ook:Niet meer betalen met Argenta
Lees ook:Geldbedrijf centraal: MoneYou
Lees ook:Geldbedrijf centraal : Nationale HypotheekPas
Lees ook:Prijsvechters vertrekken uit hypotheekmarkt?

0 reacties op “Geldbedrijf centraal: Argenta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.