Bespaartip: check bespaarblogs

Besparen om te kunnen sparenHet is alweer veel te lang geleden dat ik iets over besparen heb gezegd. Teveel commotie in de financiële wereld, gewoon even vergeten. Maar nu dacht ik weer aan mijn trouwe bespaarfans en ging op zoek naar een nog niet eerder door mij beschreven bespaartip. Dat wordt steeds lastiger, dit blog loopt immers alweer een vol jaar!
Wat heel leuk is voor het vinden van manieren om te besparen is het bekijken van blogs op dat gebied.

Er zijn ontzettend veel mensen die om één of andere reden hebben besloten dat er bespaard moet worden. In plaats van dat heel negatief te zien gaan ze er actief mee aan de slag en delen hun ervaringen massaal in weblogs. Ik noem er zomaar een paar – zonder de andere tekort te doen natuurlijk:

Allemaal boordevol leuk te lezen verhalen maar vooral ervaringen met besparen / consuminderen waar je vast iets aan zult hebben!

Lees ook:Geldbedrijf centraal: deel je ervaringen
Lees ook:Ervaringen met hypotheekadviseurs
Lees ook:Bespaartip: neem de helft
Lees ook:AOW verlagen per 2011
Lees ook:Geld verdienen/besparen op Koninginnedag

3 reacties op “Bespaartip: check bespaarblogs

  1. De Snuiter

    Besparen is voor mensen die geld niet willen laten rollen. En dat is de reden dat de economie instort…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Geld lenen

    Bespaar tip op geld lenen.
    Let op!: op het oog goedkope kredieten kunnen uiteindelijk toch duur blijken te zijn. Kosten voor verzekeringen die u afsluit in samenhang met het krediet zitten bijvoorbeeld niet in deze effectieve rente. Ook de taxatiekosten voor (tweede) hypotheken vallen er niet onder.

    Waar moet ik op letten in advertenties?
    U kent vast wel de advertenties voor consumptief krediet in de tv-gidsen en de huis-aan-huisbladen. Meestal zijn ze afkomstig van gespecialiseerde financiering tussenpersonen, die schermen met een hele lage rente en lage maandtermijnen. In deze advertenties komt u vaak begrippen tegen, die u op het verkeerde been kunnen zetten:

    “alleen voor huiseigenaren” wijst erop dat het om een hypothecair krediet gaat.
    “v.a.” is de laagst mogelijke rente. Vaak zijn er in dit geval echter beperkende voorwaarden. Soms geldt het rentepercentage alleen als u ook aanvullende verzekeringen ( spaar polissen) sluit. Ook heeft u niets aan een lage “instap rente” als u na een paar maanden – soms fors – meer moet gaan betalen. Vraag daarom van tevoren hoe lang die lage rente geldt.
    “veilig lenen met .. zekerheidsplan”: dit betekent dat u een aparte verzekering (spaar polissen) moet sluiten om in aanmerking te komen voor een lage rente-percentage. De kosten van deze verzekering zitten niet in de effectieve rente. De premie wordt meestal meegefinancierd. U leent dus meer dan uw bedoeling was

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anja

    Even over de bespaarblogs: de linkjes naar web-log werken niet meer. Zuinigaan heeft een nieuw blog aangemaakt op blogspot.com. Een goede tip is misschien ook deze:

    http://lekkerlevenmetminder.blogspot.com/

    Daar lees ik zelf regelmatig mee en met veel plezier ook.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.