Overzichtje rentes banksparen

Hoogste spaarrente nu te zien op m'n blogOp FiscAlert kwam ik een enorm uitgebreid artikel van Herman Bouter tegen over banksparen. Wat is dat ook alweer? Voor het geval dat je het even kwijt bent: sinds 1 januari kunnen we fiscaal ondersteund kapitaal opbouwen voor een oudedagsvoorziening of voor het aflossen van een hypotheek. Dat konden we eerder ook al, maar alleen in een levensverzekering. Sinds een klein jaar kan het dus ook met een simpele spaarrekening of een losse beleggingsrekening. Allemaal met als doel de boel eenvoudiger en vooral goedkoper te maken.

Maar het banksparen komt niet echt van de grond. Waarom niet? Tja, daar kun je allerlei redenen voor verzinnen. Onbekendheid is er één van. Onbekend maakt onbemind, ja toch? Financieel adviseurs lijken de mogelijkheid ook niet bepaald te benadrukken, wat weer te maken kan hebben met lagere inkomsten voor henzelf.

Maar goed, in dat artikel wordt banksparen voor de oudedagsvoorziening uitgebreid uitgelegd. En ik zie er voor het eerst eens een overzichtje van rentes, dat ik graag even aan jullie laat zien:

aanbieder rente variabel rente 10 jaar vast rente 20 jaar vast rente 30 jaar vast
Aegon 4,20% - - -
ABN Amro Pensioen Aanvulling 4,25% - - -
Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening 4,30% 4,80% - -
Fortis Lijfrente Balans 4,00% - - -
Ohra 4,30% 4,80% - -
Rabobank Toekomstsparen 3,75% 4,60% 4,80% 4,80% 
SNS Lijfrentenieren - 4,65% 4,80% 4,80%

Natuurlijk is het een momentopname, zo’n lijstje, maar het geeft in ieder geval even een beeld van een aantal aanbieders en mogelijkheden!

Lees ook:Gekleurde berichtgeving over banksparen
Lees ook:Geen belasting bij banksparen?
Lees ook:Wat kies je voor je lijfrenteaftrek?
Lees ook:Behandeld in Kassa: banksparen
Lees ook:Spaarrente vastzetten?

7 reacties op “Overzichtje rentes banksparen

  1. jochem

    Leuk artikel. Jammer dat het rentestaatje niet compleet is. Ik mis Friesland Bank en de SNS lijfrentesparen (lijfrentenieren is de uitkerende variant).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      SNS Lijfrentenieren staat er toch in, onderaan? Of mis ik iets?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jochem

        Ja, maar de SNS LijfrenteSparen variant mist. Met dit product vindt de opbouw van lijfrente plaats en kent een andere rente o.a. variabel.

          /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Niet … wat??? is? Als je iets zinnigs aan te vullen hebt vind ik het geen probleem als je een link naar je site noemt hoor. Misschien kun je aangeven welke aanbieders er volgens jou ontbreken? Dat geeft alleen maar een completer beeld!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jochem

        Ik bedoelde “niet compleet is”.
        De rente van deposito’s loopt maar tot 10 jaar terwijl je wel tot 30 of 40 jaar kunt afsluiten. De rente loopt dan op tot 5% terwijl in dit lijst 4,8% staat weergegeven.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.