Ouders, laat je niet inpakken

Een grappig (of bloedirritant) fenomeen als je een kindje krijgt is de telefoontjes die je krijgt van allerlei bedrijven die uit de één of andere database hebben gehaald dat er een baby moet zijn. Niet gek want als zwangere vrouw wil je babypakketten en informatie dus laat je op allerlei plekken je gegevens achter. Waar opvallend veel over gebeld wordt zijn kinderspaarplannen. Happy service, Young life, Studiegroeiplan – prachtige namen verzinnen ze.

Want ja, als kersverse ouder wil je natuurlijk dat de financiële toekomst van je kindje goed geregeld is. Dus een spaarplannetje van € 50 per maand sluit je met al die hormonen in je lijf zomaar af. Niet zomaar doen hoor… die plannen leveren vaak niet bepaald veel op, de opbouw is niet meer belastingvrij en vooral de verkopers verdienen er goed geld aan.

Maar sparen voor je kindje wil je wél, dus ga je naar je bank en opent zo’n leuke kinderspaarrekening. Je wordt overladen met leuke kadootjes dus iedereen blij. Vooral de bank, want de rentevergoeding op de meeste kinderspaarrekeningen is ronduit belabberd.

Mijn kinderen hebben inderdaad zo’n leuke kinderspaarrekening met hele lage rente. Daar ga ik ook maar eens iets aan doen. Als echte Hollandse denk ik daar achteraan: de kadootjes hebben ze tenslotte al binnen. Je kunt er ook een sport van maken: bij alle banken een rekening openen voor het kadootje. Maar dat doe je alleen als je tijd over hebt, en die besteed je als jonge ouder meestal liever ergens anders aan.

Lees ook:Bespaartip: budgetvriendelijke kadotips
Lees ook:Gek Geldbericht: Sinterklaas… mag ik geld?
Lees ook:Korting op je zorgpolis als je donor bent
Lees ook:Kijk eens naar je overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Zoek je nog een Kerstcadeau: Feelgoodgift!

11 reacties op “Ouders, laat je niet inpakken

  1. ra grizell

    ik heb voor mijn kinderen inderdaad ook een studie spaarplan afgesloten bij Happy service. Zag er toen veelbelovend uit. Elke maand 23 euro betalen en als ze 18 zijn wordt er uitgekeerd. Door mijn scheiding heb ik deze papieren niet meer in mijn bezit en weet dus ook niet wat er uitgekeerd wordt. Maar zo te lezen zal het wel niet veel zijn na 18 jaar sparen.Ik heb zelfs geen adres of telefoon nummer van happy service. Mijn zoon wordt binnenkort 18 jaar en wil toch wel weten wat er uitgekeerd wordt zodat. Kan iemand mij helpen aan een adres, website of telefoon nummer van Happy service. Volgens mij heet het tegenwoordig golden duck spaarplan. Alvast heel hartelijk bedankt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jaco

      beste ra ,

      wij hebben 15 jaar geleden ook zo’n spaarrekening geopend bij happyservice en we zijn afgelopen maand benaderd door iemand van VDZ over de manier van uitkeren dus er is i.i.g. wel geld beschikbaar maar reken er maar op dat je alleen de gegarandeerde inleg terug krijgt zonder rente !
      vandaag ga ik contact opnemen met VDZ (blijkbaar een onderdeel van reaal) om eens te vragen of ze lekker van mijn geld hebben geprofiteerd…..

        /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Dit is een garantie verzekering, geen woekerpolis. En dat VDZ is de tussenpersoon, Reaal de verzekeraar. Ik zou VDZ gewoon bellen en vragen wat de stand van zaken is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gea

    hoi,ben ook aan het bellen met happyservice 09009898 omdat mijn polis 1-6 afloopt.heb afgelopen 15 jaar aan mijn verplichtingen voldaan maar hun hebben wat moeite om aan hun verplichtingen te voldoen.graag zou ik willen weten waar je kunt controleren of je wel of geen rente krijgt en of hun berekening klopt??

      /   Beantwoorden  / 
  4. jaco

    ze gaan bij vdz uit van staatsobligaties met een rente van ongeveer 5% maar als je alles narekent zul je maar op 2% komen , wij in ieder geval wel !
    als je de exacte berekening wil dan kan dat maar dat duurt 6 weken…..en je moet dan wel weer 6 weken op je uitkering wachten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. gea

    bedankt jaco voor de info ben benieuwd eerst nog reactie van vdz krijgen

      /   Beantwoorden  / 
  6. Caroline

    Ik heb net een waardeoverzicht opgevraagd,ben benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jaco

      hallo caroline , ik ben razend benieuwd wat het je gaat opleveren , ik hoop nog een reactie van je te lezen !

        /   Beantwoorden  / 
  7. Frank Brugman

    Ik verwacht mijn eerste uitkering in augustus.
    Op mijn polis staat een minimum uitkering van 5966 gulden(2712 euro) per jaar(voor 5 jaar).
    Ik neem dan ook maar aan dat deze uitbetaald gaat worden,…
    Op zich wel prettig dat een minimum gewaarborgt is, ondanks de lage rente,…

      /   Beantwoorden  / 
  8. ra grizell

    dank jullie wel voor jullie reakties .ik ga er zeker achteraan bellen want ik wil wel weten of het geld al is uitgekeerd of niet

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.