Zo bespaar je geld op je verzekering

Better safe than sorry is een uitdrukking waar wij ons bij mijngeld.blog.nl helemaal in kunnen vinden. Niets zo erg ook dan achteraf ontdekken dat je onderverzekerd blijkt voor een bepaalde schade of kostenpost. Een verzekering afsluiten voor alles wat ons dierbaar is, van auto en fiets tot huisdier en woning, is wat ons betreft dan ook een slimme zet. Echter, moeten de premiekosten natuurlijk niet de spuigaten uitlopen. Daarom zetten we aan de hand van de verschillende Hema Verzekeringen vijf tips op een rij waarmee je kunt besparen op de kosten van je verzekering(en).

  1. Verzeker alleen risico’s die je niet zelf kunt dragen. Risico’s als medische kosten, aansprakelijkheid, schade aan eigen huis en inboedel zijn bijna nooit zelf te dragen. Voor andere verzekeringen is het te overwegen zelf geld opzij te zetten, bijvoorbeeld voor de uitvaart, voor aanvullende zorg en voor annulering van een vakantie.
  2. Opteer voor een verzekeraar, die in zijn polissen in begrijpelijk termen en voorwaarden communiceert. Zo snap je zelf tenminste ook waarvoor je maandelijks premie betaalt en heb je het meteen in de gaten als er zaken veranderen of je te veel blijkt te betalen. Loop hiervoor jaarlijks even je polismap door.
  3. Kies voor een schadeverzekering die dagelijks opzegbaar is, zodat je de dubbele lasten van opzegtermijnen en jaarcontracten vermijd.
  4. Sluit meerdere verzekeringen zo mogelijk bij één en dezelfde partij af. Dit voorkomt een hoop administratieve rompslomp, bovendien heb je kans dat er een combinatiekorting toegepast kan worden.
  5. Sluit de verzekeringen eenvoudig online af en beheer deze ook online. Dit scheelt een hoop tijd, gedoe en geld.