Welke internetsnelheid heb ik nodig bij mij thuis?

Internetabonnementen zijn er in veel verschillende soorten die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Zo zijn er verschillende soorten aansluitingen, verschillende snelheden en natuurlijk ook verschillende prijsklassen. Als je een idee hebt welk internetabonnement er bij jouw situatie past is het gemakkelijk om te filteren op verschillende abonnementen. Als je totaal geen idee hebt wat voor internetabonnement er bij jou past kunnen de volgende inzichten jou wel een idee geven.

Soort internetaansluiting

Je hebt niet altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen alle verschillende soorten aansluitingen. Welke aansluitingen er mogelijk zijn is afhankelijk van het adres waarop je woont. Er zijn drie mogelijke aansluitingen: ADSL, kabel en glasvezel. Hierbij is ADSL relatief de oudste technologie en glasvezel de nieuwste. Met glasvezel zijn dan ook de hoogste snelheden (tot wel 500 Mbps) te behalen. Kabelinternet gaat tot 200 Mbps en ADSL tot 100 Mbps. De ADSL aansluiting gaat via de telefoonlijn, kabelinternet gaat via de coaxkabel en glasvezel via een glasvezelkabel.

Hoe gebruik jij internet?

Om te kiezen tussen de verschillende internetabonnementen is het van belang om te weten waarvoor jij internet gebruikt. Ben je alleen online met jouw vaste computer of laptop? Of heb je meerdere computers, gameconsoles, smartphones en tablets die allemaal internet gebruiken? Dit vraagt natuurlijk om verschillende internetabonnemenenten. Vergelijk de goedkoopste internetabonnementen op Overstappen.nl en stap direct over naar het abonnement dat bij jouw situatie past.

Hoe snel moet mijn internet zijn?

Er zijn internetabonnementen met snelheden van 10 Mbps tot wel 500 Mbps. Vanzelfsprekend is de laatstgenoemde een stuk sneller, maar heb jij die snelheid wel nodig? De meeste mensen hebben genoeg aan een internetsnelheid van 50 Mbps. Om een inschatting te maken van de snelheid die jij nodig hebt kan je deze inschatting gebruiken:

  • tot 10 Mbps: Je hebt één of een paar apparaten/personen die internetten (surfen, e-mails versturen, Youtube)
  • 10 Mbps – 50 Mbps: Je hebt één of een paar apparaten/personen die intensief internetten (films downloaden, online gamen)
  • 50 Mbps – 100 Mbps: Je hebt meerdere apparaten en personen die tegelijk internetten (films downloaden, online gamen)
  • hoger dan 100 Mbps: Je hebt meerdere apparaten en personen die tegelijk zeer intensief internetten (supersnel internet)

Internet als onderdeel van alles in 1

Alles in 1, een abonnement met internet bellen tv in één pakket, is populair in Nederland. Een zeer groot deel van de huishoudens maakt gebruik van zo een pakket met alle diensten bij één provider. Voordelen hiervan zijn het hebben van één factuur, één aanspreekpunt bij eventuele problemen en extra korting op de geleverde diensten. Door de groter wordende mobiele telefoonabonnementen wordt er steeds meer via de mobiele telefoon gebeld en verdwijnt de vaste telefoon langzaam uit beeld. Dit is de reden dat er ook 2 in 1 abonnementen zijn die bestaan uit internet en televisie. Ga op zoek naar het goedkoopste 2 in 1 abonnement en vergelijk internet en televisie bij EasySwitch.nl. Zo profiteer je snel van de goedkoopste abonnementen.