Toegevoegde waarde van de inboedelverzekering

De inboedelverzekering zult u niet vaak een claim op indienen. Maar als er schade ontstaat door brand of inbraak, loopt het schadebedrag al snel in de duizenden euro’s.

De kans op een substantiële schade aan uw huis en inboedel is klein, maar als het gebeurt kan het schadebedrag hoop oplopen. De belangrijkste dekkingen van de inboedelverzekering zijn de dekking tegen storm, brand, bliksem en inbraak.

Let goed op de verzekerde bedragen
De meeste verzekeraars bieden de verzekeringnemers de mogelijkheid om de hoogte van het verzekerd bedrag vast te stellen aan de hand van een zogenaamde inboedelwaardemeter. Nadat u een aantal vragen hebt beantwoord, krijgt een advies wat betreft het verzekerd bedrag. Indien u dit advies opvolgt kunt u niet onderverzekerd zijn. Het nadeel van deze manier van waarde bepalen is dat het verzekerd bedrag de werkelijke waarde van de inboedel ruim kan overtreffen. Dit kunt u voorkomen door zelf het verzekerd bedrag in te schatten. In dat geval bent u wel zelf verantwoordelijk indien bij schade blijkt dat u onderverzekerd bent.

Op een andere manier geld besparen
U kunt beter niet beknibbelen op de hoogte van het verzekerd bedrag. Een effectievere manier om te besparen is door de premies te vergelijken met concurrerende verzekeraars. Er zitten namelijk grote verschillen in de premies van de diverse verzekeraars. U kunt eenvoudig tientallen euro’s per jaar besparen op de inboedelverzekering.

Lees ook:Schade gedeeltelijk zelf moeten dragen door onderverzekering
Lees ook:Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:WA-verzekering – Wie verhaalt de schade op de tegenpartij?
Lees ook:Inboedelverzekeringen beperkt door claimgedrag
Lees ook:Kritische klanten betalen minder voor de zorgverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.